Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτή είναι η τεχνολογία της χρονιάς! (video)

Ελλάδα 12:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η τεχνολογία της χρονιάς! (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτή είναι η τεχνολογία της χρονιάς! (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Advertisement
Advertisement

Την καλύτερη και πιο καινοτόμο τεχνολογία που παρουσιάστηκε σε αυτοκίνητο μέσα στο 2012, «επιβραβεύουν» αυτή την περίοδο -μεταξύ άλλων- τα περισσότερα αυτοκινητικά site και περιοδικά του ειδικού Τύπου ανά τον κόσμο. Κι αν στα νέα αυτοκίνητα, στους νέους κινητήρες κλπ. υπάρχουν κάποιες διαφορές, σχεδόν ομόφωνα την πρώτη θέση στην κατηγορία «τεχνολογία της χρονιάς» λαμβάνει η Volvo και το V40 με τον αερόσακο των πεζών…
Πρόκειται για μία τεχνολογία που αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού του νέου V40.

Πως λειτουργεί το Pedestrian Airbag Technology;

Επτά αισθητήρες είναι τοποθετημένοι στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και μεταδίδουν σήματα σε μία κεντρική μονάδα ελέγχου. Όταν το όχημα έρχεται σε επαφή με κάποιο αντικείμενο, τα σήματα μεταβάλλονται. Η μονάδα ελέγχου τα αξιολογεί και εφόσον διαγνώσει πως αντιστοιχούν σε ανθρώπινο πόδι, αυτόματα ανοίγει ο αερόσακος πεζού.

Οι μεντεσέδες του καπό είναι εφοδιασμένοι με πυροτεχνικούς μηχανισμούς, που όταν το σύστημα ενεργοποιηθεί, τραβούν μία περόνη και απελευθερώνουν του πίσω τμήμα πλαισίου του καπό. Ταυτόχρονα ενεργοποιείται και ο αερόσακος που βρίσκεται κάτω από το καπό και μπροστά στη βάση του παρμπρίζ κι αρχίζει να γεμίζει με αέριο. Καθώς φουσκώνει, ανασηκώνει το καπό που ανυψώνεται κατά δέκα εκατοστά.

 

Advertisement
Advertisement