Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche Macan αποκαλύπτεται

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche Macan αποκαλύπτεται

ΝΕΑ

Η Porsche Macan αποκαλύπτεται

ΝΕΑ

Την άνοιξη του 2013 αναμένεται να αρχίσει η παραγωγή της Macan, της «baby Cayenne» όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου Audi Q5 και θα έχει μήκος γύρω στα 4,5 m. Τις τελευταίες ημέρες απαθανατίστηκαν στο φωτογραφικό φακό τα πρωτότυπα που πραγματοποιούν δοκιμές εξέλιξης. Πάνω σε αυτό το υλικό βασίστηκε ο Dan Buzdugan του PS-Garage για να δημιουργήσει μία ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία της έκδοσης παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πρόκειται για μία Cayenne σε μικρογραφία, αν και θα υπάρχουν οι διαφοροποιήσεις σε ορισμένα σημεία (όπως τα φωτιστικά σώματα και οι προφυλακτήρες) ώστε τα δύο SUV επιδόσεων να μην ταυτίζονται. Μία από αυτές ίσως αφορά και τους προβολείς ομίχλης,  οι οποίοι – σύμφωνα τουλάχιστον με τον Dan Buzdugan – θα είναι τεχνολογίας LED.

Όπως είχαμε αναφέρει και πριν λίγες εβδομάδες, η γκάμα των κινητήρων της Macan θα περιλαμβάνει και έναν 3λιτρο V6, ισχύος κοντά στα 375 PS και ροπής άνω των 55 kgm. Όπως και στην περίπτωση της Cayenne, τα σχέδια περιλαμβάνουν και υβριδική έκδοση αλλά και μονάδες diesel.

Οι τιμές πώλησης της Macan θα είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτές της Cayenne, γεγονός που θα την καταστήσει προσιτή σε μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό. Στο Zuffenhausen ευελπιστούν ότι είναι εφικτή η ετήσια παραγωγή 60.000 μονάδων.[nggallery id=112]

Advertisement
Advertisement