Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Το τελικό σχέδιο του νέου Volvo XC90

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Το τελικό σχέδιο του νέου Volvo XC90

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Το τελικό σχέδιο του νέου Volvo XC90

ΝΕΑ

Οι ιδιαίτερα δραστήριοι Σουηδοί έχουν σχεδόν έτοιμη (στα χαρτιά) την τελική μορφή του μεγάλου τους SUV. Το σχέδιο που σας αποκαλύπτουμε σήμερα δείχνει ένα ολοκαίνουργιο σε σχεδιασμό XC90, το οποίο με αρκετές σπορτίφ γραμμές κρύβει τον όγκο του. Το νέο SUV της Volvo θα είναι επταθέσιο και ελαφρώς μεγαλύτερο από το υπάρχον μοντέλο. Με την αύξηση του μεγέθους οι Σουηδοί θέλουν να ανοίξουν την απόσταση με το XC60, αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος για ένα μικρότερο SUV, το οποίο θα τεθεί αντιμέτωπο με το Audi Q3 και την BMW X1 (σύντομα η αποκάλυψή τους στο NewsAuto.gr).

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο XC90, που αναμένεται στα τέλη του 2013, θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SPA (Scalable Platform Architecture), η οποία εξασφαλίζει χαμηλότερο βάρος κατά 100-150 κιλά. Η βασική του έκδοση θα κινείται με τον 2λιτρο κινητήρα πετρελαίου του XC60, ο οποίος στην περίπτωση του XC90 αναμένεται να έχει αυξημένη ιπποδύναμη (γύρω στους 200PS).
Θα διαθέτει φυσικά την προηγμένη τετρακίνηση του XC60 και την γνώριμη ομπρέλα ασφαλείας, με τα πάμπολλα ηλεκτρονικά καλούδια που συναντάμε και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της Volvo…

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr

Advertisement
Advertisement