Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Toyota Auris

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο Toyota Auris

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Toyota Auris

ΝΕΑ

Ελάχιστες διαφορές σε σχέση με την ιαπωνική έκδοση, την οποία σας είχε αποκαλύψει το NewsAuto.gr στα τέλη Μαΐου, έχει το νέο Auris που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Το βρετανικό Autocar παρουσίασε το δημοφιλές μικρομεσαίο της Toyota χωρίς καμουφλάζ, κατά τη διάρκεια φωτογράφισης στην Ολλανδία. Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο Auris δείχνει αναμφίβολα πιο γοητευτικό και λιγότερο συντηρητικό.

Advertisement
Advertisement

Η στενή μάσκα, σε σχήμα «V», συνδέεται με τα φωτιστικά σώματα, ενώ ο προφυλακτήρας φιλοξενεί τη μεγάλη εισαγωγή αέρα και τους προβολείς ομίχλης στα δύο άκρα του. Χαρακτηριστική είναι η έντονη κλίση της μπροστινής κολώνας, ένα επιπλέον sport χαρακτηριστικό στο νέο Auris. Την εικόνα της… ουράς συνθέτουν το μικρό τζάμι της πέμπτης πόρτας, ο ογκώδης προφυλακτήρας και τα φώτα που εκτείνονται ως τη φαρδιά πίσω κολώνα.

Το νέο Auris είναι κατά 5 cm μακρύτερο από τον προκάτοχό του, φθάνοντας σε μήκος τα 4,27 m. Το ύψος μειώθηκε από το 1,52 m στο 1,46 m, ενώ το πλάτος παρέμεινε στο 1,76 m. Η καμπίνα των επιβατών είναι πλήρως ανανεωμένη, με νέο τιμόνι, πίνακα οργάνων, φαρδύτερη κεντρική κονσόλα και ποιοτικότερα υλικά. Από τις φωτογραφίες διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμη και η υβριδική έκδοση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει και αμάξωμα station wagon.

Η πρεμιέρα του νέου Auris αναμένεται να γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, με την έναρξη των πωλήσεων να ακολουθεί στις αρχές του 2013. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένες εκδόσεις των υπαρχόντων 1.33 και 1.6, όμως από το 2014 θα εμπλουτιστεί με δύο οικονομικούς στην κατανάλωση πετρελαιοκινητήρες από τη BMW, χωρητικότητας 1,6 και 2 λίτρων.[nggallery id=256]

Advertisement
Advertisement