Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη Macan

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντίστροφη μέτρηση για τη Macan

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη Macan

ΝΕΑ

Τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης πριν την παγκόσμια πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η Macan. Το μεσαίο SUV επιδόσεων της Porsche κυκλοφορεί με το ελάχιστο δυνατό καμουφλάζ στα δύο άκρα, «κρύβοντας» από τα αδιάκριτα βλέμματα τα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες.

Advertisement
Advertisement

Η Macan έχει μήκος γύρω στα 4,5 m, είναι δηλαδή κατά περίπου 35 cm μικρότερη από την Cayenne. Βασίζεται  στην πλατφόρμα του νέου Audi Q5 και η παραγωγή της θα αρχίσει στα τέλη του 2013 στο εργοστάσιο της Λειψίας. Η έναρξη των πωλήσεων προγραμματίζει για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Τα στελέχη της Porsche θέλουν να διαφοροποιήσουν τη Macan από τα αντίστοιχα μοντέλα της Audi, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι θα είναι πιο sport και πιο ισχυρή. «Θα έχει διαφορετικούς κινητήρες, συστήματα μετάδοσης, αναρτήσεις», είχε τονίσει ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche, Βόλφγκανγκ Χατζ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνεται και ένας 3λιτρος V6, με ισχύ κοντά στα 375 PS και ροπή άνω των 55 kgm. Όπως και στην περίπτωση της Cayenne, τα σχέδια περιλαμβάνουν diesel αλλά και υβριδικό μοντέλο. Μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και 4κύλινδροι κινητήρες 2 lt, για περιορισμό της κατανάλωσης, των ρύπων αλλά και της… τιμής.[nggallery id=2713]

Advertisement
Advertisement