Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο και το Mazda6 station wagon

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο και το Mazda6 station wagon

ΝΕΑ

Έτοιμο και το Mazda6 station wagon

ΝΕΑ

Την έναρξη παραγωγής του νέου Mazda6 γιόρτασαν σε τελετή στο εργοστάσιο του Hofu οι Ιάπωνες και το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή ήταν ένα station wagon ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το εικονιζόμενο Mazda6 φέρει το 2λιτρο βενζινοκινητήρα SKYACTIV, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda δεν είχε μέχρι σήμερα δώσει στη δημοσιότητα άλλη φωτογραφία του νέου της station wagon και η μόνη «γεύση» προερχόταν από τις κατασκοπευτικές εικόνες καμουφλαρισμένων αυτοκινήτων δοκιμών. Οι αλλαγές σε σχέση με το sedan Mazda6 αφορούν το πίσω μέρος του αμαξώματος, με τη γραμμή της οροφής να έχει έντονη κλίση προς την πόρτα του χώρου αποσκευών.

Η τρίτη γενιά του εκπροσώπου της Mazda στη μεσαία κατηγορία θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Αυγούστου στη Μόσχα. Τα σχέδια προβλέπουν την παραγωγή 120.000 μονάδων ετησίως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και οι πωλήσεις θα αρχίσουν από την Ιαπωνία και την Ευρώπη στα τέλη του 2012.

Στο νέο Mazda6 θα πρωτοεμφανιστεί το σύστημα επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με την ονομασία i-ELOOP. Σε συνεργασία με τους κινητήρες SKYACTIV και τα κιβώτια μετάδοσης (μηχανικά και αυτόματα 6 σχέσεων) ίδιας τεχνολογίας, θα αναλάβουν να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Το Mazda6 ενσωματώνει τη σχεδιαστική γλώσσα KODO της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την οποία είδαμε στο Takeri concept, το πρωτότυπο στο οποίο βασίζεται. Η μπάρα χρωμίου που περιβάλλει το κάτω μέρος της μάσκας εκτείνεται έως τα φωτιστικά σώματα, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή εικόνα. Η έντονη κλίση της οροφής και τα στενά πλαϊνά παράθυρα δημιουργούν τη γνώριμη σιλουέτα ενός coupe, που όλο και συχνότερα συναντάμε στα σύγχρονα sedan.