Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η νέα Lamborghini

Ελλάδα 14:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η νέα Lamborghini

ΝΕΑ

Έρχεται η νέα Lamborghini

ΝΕΑ

H έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που θα διεξαχθεί στις 10-22 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει τόπο επίδειξης ενός ακόμα νέου τέκνου της Lamborghini! Βλέπετε οι Ιταλοί έχουν βαλθεί η πεντηκοστή χρονιά λειτουργίας της μάρκας, να είναι και αυτή με την περισσότερη δουλειά! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Σας παρουσιάσαμε μέρα-μέρα την εντυπωσιακή τουρνέ στην Ιταλία (το Grand Giro Lamborghini που ξεκίνησε από το Μιλάνο και ολοκληρώθηκε στη Μπολώνια μετά από 1200 km), έχετε μέσα από τις σελίδες του NewsAuto μάθει τα πάντα για την επετειακή Aventador, τη Veneno που προκάλεσε αίσθηση στη Γενεύη αλλά και την πρωτότυπη Egoista.

Τώρα, έχουμε μπροστά μας τη διάδοχο της Gallardo που σύμφωνα με το περιοδικό Autocar θα αποκαλυφθεί, έστω και σε πρωτότυπη μορφή, στη γερμανική έκθεση. Κωδική της ονομασία; LP724. Επικρατέστερο έως τώρα επίσημο όνομα; Cabrera! Άγνωστο αν πηγή έμπνευσης για αυτό αποτέλεσε η ακατοίκητη νήσος των Βαλεαρίδων.

Θα είναι πιο μεγάλη σε διαστάσεις από τη προκάτοχό της, με το μήκος να αυξάνεται στα 4.5 μέτρα ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερο μεταξόνιο. Θα μοιράζεται πολλά μηχανικά μέρη με τον «ξαδερφάκι» της, το R8, μιας και ως γνωστόν, Audi και Lamborghini ανήκουν στο ίδιο γκρουπ.

Advertisement
Advertisement

Με λίγα λόγια, ίσως η διάδοχος της Gallardo να γίνει ακόμα πιο γήινη, πιο εναρμονισμένη στις απαιτήσεις του σήμερα, προσφέροντας περισσότερο χώρο, αν και θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως κάποιες θεμελιώδεις αρχές δεν θα χαθούν: επιθετική σχεδίαση, πληθώρα τεχνολογιών λύσεων, χαμηλό βάρος χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων αλλά και αλουμινένιου πλαισίου και φυσικά… επιδόσεις!

Η Cabrera θα παίρνει ώθηση από μία αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού V10 χωρητικότητας 5.2 λίτρων, που θα βγάζει περίπου 600 PS με 55.2 kgm ροπής. Διάσταση απόψεων υπάρχει στον Τύπο σχετικά με τα κιβώτια με τα οποία θα διατίθεται.

Όσο για τη Gallardo, το μοντέλο που αντικαθιστά, η παραγωγή της ξεκίνησε το 2003 και σε αυτά τα δέκα χρόνια, έχουν παραχθεί περισσότερα από 10 χιλιάδες κομμάτια. Αριθμός που καθιστά τη Gallardo ως τη Lamborghini που παράχθηκε περισσότερο από κάθε άλλο τέκνο της Σαντ’ Άγκατα.

Advertisement