Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έπιασε $4.6 εκ το πρώτο Batmobile (video)!

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έπιασε $4.6 εκ το πρώτο Batmobile (video)!

ΝΕΑ

Έπιασε $4.6 εκ το πρώτο Batmobile (video)!

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οχήματα στη δημοπρασία Μπάρετ-Τζάκσον που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, ήταν το Batmobile! Όχι οποιοδήποτε Batmobile αλλά το αυθεντικό του 1966, που πρωταγωνιστούσε στη τότε τηλεοπτική σειρά Bataman! Παρών στη σκηνή την ώρα που άλλαζε χέρια, ήταν ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του αλλά και σχεδιαστής του – ο Τζορτζ Μπάρις!

Advertisement
Advertisement

Από τις 29 Νοεμβρίου όταν και ανακοινώθηκε πως το συγκεκριμένο όχημα βρισκόταν στη λίστα των δημοπρασιών, είχε προκαλέσει σάλο στον κόσμο των συλλεκτών. Εύλογα, στη δημοπρασία έγινε μεγάλη μάχη, με τελικό «νικητή» τον Ρικ Σαμπέιν που έδωσε $4.2, τα οποία με φόρους κι άλλες επιβαρύνσεις φτάνουν στα $4.62 εκατομμύρια!

«Θα γκρεμίσω ένα τοίχο και θα το τοποθετήσω στο σαλόνι μου», δήλωσε εμφατικά ο νέος ιδιοκτήτης του πρώτου Batmobile.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως ο Μπάρις, είχε ξοδέψει μόλις $1 για να αγοράσει τη  Lincoln Futura Concept πριν από 53 χρόνια. Βέβαια στη συνέχεια ξόδεψε άλλα $15.000 για να τη μετατρέψει στο αυτοκίνητο του Batman!

Advertisement
Advertisement

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε όλη τη πορεία της δημοπρασίας, που για όσους δεν είναι μυημένοι σε τέτοιες διαδικασίες, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
[nggallery id=1567]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)