Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Fiat 500 για όλους;

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Fiat 500 για όλους;

ΝΕΑ

Ένα Fiat 500 για όλους;

ΝΕΑ

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Fiat σε ότι έχει να κάνει με την δεύτερη γενιά του 500. Αυτή αργεί ακόμα, δεν την περιμένουμε για την επόμενη διετία αλλά σε τέτοια θέματα, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να λύνουν από νωρίς τα όποια προβλήματα. Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα και ποια η λύση; Το σημερινό Fiat 500 έχει μία εικόνα αλλά δύο… DNA. Αυτό που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Πολωνίας και αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά κι εκείνο που κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Τολούκα, στο Μεξικό και αφορά στη σημαντική για την ιταλική μάρκα αγορά της Βόρειας Αμερικής. Υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στα δημιουργήματα των δυο εργοστασίων: στην ανάρτηση, όλη τη δομή του πίσω μέρους ελέω διαφορετικών κανόνων στις δοκιμές πρόσκρουσης, άλλα υλικά, διαφορετικού μεγέθους καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat λοιπόν εξετάζει σύμφωνα με το Automotive News να μεταφέρει όλη τη παραγωγή του επόμενου 500 στη Πολωνία, μειώνοντας έτσι τα κόστη κατασκευής και εξέλιξης αλλά παράλληλα αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών αυτών των εγκαταστάσεων,
Πάει Πολωνία το Fiat 500;

Παράλληλα, το εργοστάσιο στο Μεξικό θα ελευθερωθεί, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη παραγωγή άλλων μοντέλων – ειδικά δεδομένου ότι η Chrysler θα ωφεληθεί σημαντικά αν μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτές τις εγκαταστάσεις για τη “γέννηση” μοντέλων της δικής της γκάμας για τη Βόρεια Αμερική.
[nggallery id=1048]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)