Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Μεγιστάνας της ναυτιλίας πνίγηκε μέσα στο Tesla της

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγιστάνας της ναυτιλίας πνίγηκε μέσα στο Tesla της

MIRROR

Μεγιστάνας της ναυτιλίας πνίγηκε μέσα στο Tesla της

MIRROR

Σοκαρισμένος ο επιχειρηματικός κόσμος και οι χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας από το ατύχημα…

Advertisement
Advertisement

Η μεγιστάνας της ναυτιλίας Αντζελα Τσάο πνίγηκε, πέφτοντας με το Tesla της σε λίμνη τον περασμένο μήνα στο Τέξας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπλάνκο διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα της ήταν σχεδόν τριπλάσιο από το νόμιμο όριο της πολιτείας. Η 50χρονη πέθανε μετά από δείπνο με φίλους της σε κτήμα κοντά στο Johnson City.

Ο γαμπρός της, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, αποκάλυψε την τραγωδία στην ομιλία του κατά  την παραίτησή του.

Advertisement
Advertisement

Ο σερίφης της κομητείας Μπλάνκο έδωσε στη δημοσιότητα τα πορίσματα της έρευνάς του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τσάο ήταν ένα «ατυχές ατύχημα». Δεν οφείλετε οφείλεται σε αυτοκτονία, ούτε σε βλάβη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης του Tesla Model X, όπως αρχικά ανέφεραν δημοσιεύματα.

Αντζελα Τσάο είχε προσκαλέσει επτά φίλες της από την εποχή που φοιτούσε στο Harvard Business School για να περάσουν το Σαββατοκύριακο στο ράντσο της των 900 στρεμμάτων. Είχαν παρακολουθήσει μια συναυλία του ράπερ Pitbull στο Όστιν το προηγούμενο βράδυ, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Μετά το δείπνο στο ξενώνα τη νύχτα του θανάτου της, επέστρεφε στο κεντρικό σπίτι της. Όμως κατά τη διάρκεια μιας στροφής τριών σημείων έριξε κατά λάθος το Model X SUV σε μια λίμνη.

Advertisement

Μια φίλη της, είπε στους Αστυνομικούς  ότι η Τσάο της τηλεφώνησε στις 23:42 και της είπε ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν στο νερό και ότι είχε παγιδευτεί μέσα.

Advertisement

“Η Τσάο είπε στην Κέιναν ότι το νερό ανέβαινε και ότι θα πέθαινε και της είπε «Σ’ αγαπώ», αναφέρει η έκθεση. «Στη συνέχεια η Chao αποχαιρέτησε την Κέιναν».

Η συζήτηση διήρκεσε οκτώ λεπτά.

Η έκθεση της αστυνομίας περιγράφει πώς φίλοι και αστυνομικοί προσπάθησαν να τη σώσουν. Κάποιοι από τους φίλους “φώναζαν μανιωδώς” στους αστυνομικούς από την όχθη της λίμνης.

Advertisement

Οι αστυνομικοί έσπασαν τελικά το παράθυρο της πλευράς του οδηγού του βυθισμένου αυτοκινήτου, τραβώντας την Τσάο από το όχημα.

Η τοξικολογική εξέταση έδειξε ότι η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα της ήταν 0,233 γραμμάρια ανά 100 ml. Το νόμιμο όριο στο Τέξας είναι 0,08g ανά 100ml.

Η Αντζελα Τσάο ήταν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ναυτιλιακής επιχείρησης της οικογένειάς της, του ομίλου Foremost, ο οποίος διαθέτει παγκόσμιο στόλο πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου. Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία της Τσάο ανέρχεται σε 14,2 δισ. δολάρια (11 δισ. λίρες).

Ήταν παντρεμένη με τον Τζίμ Μπρέινερ, έναν δισεκατομμυριούχο επενδυτή επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Η μεγαλύτερη αδελφή της, Ελανε Τσάο, είναι παντρεμένη με τον κ. McConnell και ήταν υπουργός Μεταφορών υπό τον πρόεδρο Donald Trump και υπουργός Εργασίας υπό τον πρόεδρο George W. Bush.

Όταν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι παραιτείται από την ηγεσία της μειοψηφίας της Γερουσίας, ο Μιτς Μακόνελ άφησε να εννοηθεί ότι ο αντίκτυπος της τραγωδίας στην οικογένειά του ήταν ένας παράγοντας στην απόφασή του.

«Όταν χάνεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, ιδιαίτερα σε νεαρή ηλικία, υπάρχει μια ορισμένη ενδοσκόπηση που συνοδεύει τη διαδικασία του πένθους», δήλωσε ο γερουσιαστής του Κεντάκι από το βήμα της αίθουσας.