Live Κίνηση
Περισσότερα
MG 2023

Το νέο MG4 θα κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο MG4 θα κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά

MG 2023

Το νέο MG4 θα κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά

MG 2023

H θρυλική MG επιστρέφει με μια νέα συναρπαστική ταυτότητα δηλώνοντας πλέον εμφατικά την πρόθεσή της να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το νέο MG4 είναι η πιο πειστική απόδειξη πως μπορεί να το καταφέρει…

Advertisement
Advertisement

Το νέο και δυναμικό οπτικά MG4, αποτελεί το νεότερο μέλος της γκάμας που φτιάχτηκε με την προοπτική μιας παγκόσμιας καριέρας, είναι ο ιδανικός πρόλογος της περιόδου εξωστρέφειας της εταιρείας. Αυτή η περίοδος δηλώνεται καταρχάς με τη στροφή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Το νέο MG4 είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που έχει προκύψει από τη συνεργασία του Σχεδιαστικού Κέντρου του ομίλου SAIC (στον οποίο ανήκει η MG) στη Σανγκάη με το νέο ευρωπαϊκό σχεδιαστικό τμήμα Advanced Design Studio του ομίλου στο Λονδίνο, έχοντας μάλιστα και τη συνδρομή και της Βρετανικής Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό με μπάνικη εμφάνιση και ένα δυναμικό στιλ στο οποίο συμβάλλει και η μπροστινή αιχμηρή μάσκα. Οι ξακρισμένοι προβολείς με τα ενσωματωμένα LED ταιριάζουν γάντι στο όλο σύνολο, ενώ από το πλάι διακρίνεται μία όμορφη αεροδυναμική σιλουέτα.

Στο εσωτερικό του εκλεπτυσμένου MG4 το μεταξόνιο των 2.705 χιλιοστών διασφαλίζει πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες, τηρουμένων των αναλογιών και των εξωτερικών διαστάσεων. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 363 λίτρα για να φτάσει τα 1.177 με πεσμένα τα πίσω καθίσματα, κάτι που θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό.

Advertisement

Οι θετικές ενδείξεις για την προσπάθεια της MG να αποδώσει ένα μοντέρνο και λειτουργικό εσωτερικό εκπληρώνονται. Και η αλήθεια είναι πως αυτό επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με μια ποιοτική συνέπεια η οποία επιτρέπει στο MG4 να πρωταγωνιστεί. Το ίδιο καταφέρνει και με το τεχνολογικό πακέτο συνδεσιμότητας, ψυχαγωγίας και ασφάλειας που συνοδεύει το νέο MG4 από την εισαγωγική κιόλας έκδοση.

Σε ότι αφορά στο σύστημα πρόωσης το πισωκίνητο MG4 προσφέρεται με δύο εκδόσεις μπαταριών, με καθαρή net χωρητικότητα 51 kWh ή 64 KWh, η μικρή με στάνταρ onboard φορτιστή 6,6 kW και η μεγαλύτερη 11 kW όταν η μέγιστη DC φόρτιση είναι στα 88 kW και 135 kW, αντίστοιχα.

Advertisement

Στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία την κίνηση αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας 125 kW (170 ίπποι), με την αυτονομία να βρίσκεται στα 350 χλμ. Στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 150 kW (204 ίπποι), η αυτονομία φτάνει τα 450 χλμ. Εδώ τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 0,2 δλ. πιο αργά (συνολικά στα 7,9 δλ.) όταν και στις δύο εκδόσεις η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα.

Το νέο MG4 λοιπόν δεν είναι μόνο ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό μεσαίο hatchback με χώρους, τεχνολογία, ποιοτική συνέπεια και ευχάριστο οδηγικό προφίλ. Είναι όλα τα παραπάνω σε τιμή- πρόκληση, η οποία δεν προκύπτει ως συνέπεια υποχωρήσεων, αλλά ως στοιχείο διαμόρφωσης μιας άπαιχτης value for money πρότασης που φέρνει ξεκάθαρα νέα δεδομένα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: MG4 Exclusive 64 kWh 204 PS
Το ηλεκτρικό MG4 μπορεί να δώσει ρεύμα στο σπίτι
Η MG στην Ελλάδα: Οδηγούμε το νέο MG4