Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES_2023

Νέα Mercedes-Benz CLA: Το αστέρι λάμπει ξανά!

Ελλάδα 9:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα Mercedes-Benz CLA: Το αστέρι λάμπει ξανά!

MERCEDES_2023

Νέα Mercedes-Benz CLA: Το αστέρι λάμπει ξανά!

MERCEDES_2023

Η νέα Mercedes-Benz CLA εκτός του ότι φρεσκαρίστηκε, αναβαθμίστηκε τόσο τεχνολογικά όσο και από πλευράς εξοπλισμού άνεσης αλλά και ασφάλειας. Ένα τόσο πολυτελές και προηγμένο coupe βρήκε τον τρόπο να εντυπωσιάσει και πάλι τους πολυάριθμους πιστούς φίλους του.

Advertisement
Advertisement

Οι βασικές αλλαγές στη νέα Mercedes CLA εντοπίζονται στο τροποποιημένο εμπρός μέρος το οποίο κλέβει μεμιάς το ενδιαφέρον των θεατών μαγνητίζοντας τα βλέμματά τους, με την επανασχεδιασμένη μάσκα σήμα κατατεθέν, ενώ πίσω αναγνωρίζεται από το διαφορετικό πλέον διαχύτη.

Τόσο η CLA Coupe, όσο και η Shooting Brake, έχουν υποστεί διακριτικές αισθητικές αλλαγές προβάλλοντας ένα πολύ κομψό σχήμα, το οποίο διακρίνεται για τις λεπτομέρειες του. Ξεχωρίζουν φυσικά η νέας σχεδίασης μπροστινή ποδιά, η ανανεωμένη μάσκα ψυγείου με μοτίβο αστεριών και ο νέος διαχύτης πίσω. Επιπλέον, υπάρχουν νέα γραφιστικά σχέδια στους προβολείς LED High Performance, οι οποίοι αποτελούν για πρώτη φορά βασικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Στο πολυτελές και οδηγοκεντρικό εσωτερικό διακρίνονται νέα χρώματα και κάποια νέα στοιχεία του διάκοσμου. Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη, που περιλαμβάνει πλέον μία οθόνη 7 ιντσών και μία 10,25 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών. Η εταιρία έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη των ψηφιακών παροχών όπως και της απόλυτης συνδεσιμότητας.

Αναβαθμισμένα είναι επίσης και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, αλλά και ο εξοπλισμός άνεσης αυξάνοντας κατακόρυφα τα επίπεδα χλιδής. Οι σύγχρονοι βενζινοκινητήρες έχουν εξηλεκτριστεί στο σύνολό τους και περιλαμβάνουν τετρακύλινδρα σύνολα που διατίθενται σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT 7 ή 8 σχέσεων. Ως ήπιοι υβριδικοί, οι κινητήρες εξοπλίζονται με πρόσθετη τροφοδοσία ισχύος 48 Volt, η οποία υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ.

Τα νέα μοντέλα CLA με το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, έχουν βελτιωμένη μπαταρία με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW αγγίζοντας πλέον την απόδοση ισχύος των 80 kW. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου όπως επίσης και η αντίστοιχη των εκπομπών.

Advertisement

Οι βασικές εκδόσεις είναι και πάλι οι CLA 180 και CLA 180 d με τετρακύλινδρα σύνολα 1.332 και 1.950 κυβικών που αποδίδουν 136 και 116 ίππους αντίστοιχα. Η γκάμα περιλαμβάνει και την plug-in υβριδική CLA 250 e με το σύνολο των 1.332 κυβικών και των 163 ίππων και ένα σύγχρονο και αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων.

Advertisement

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 218 ίππους, ενώ, η ηλεκτρική αυτονομία -η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 15,6 kWh- κυμαίνεται από 71 έως και 82 χιλιόμετρα. Τιμές από τις καλύτερες του είδους, κάτι που σημαίνει πως η Mercedes σέβεται απόλυτα του ενσυνείδητους χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να κινούνται εκτός του καυσίμου και με ρεύμα εντός των τειχών.

Μην ξεχάσουμε φυσικά τους τετράτροχους πόθους των κορυφαίων επιδόσεων, τις Mercedes-AMG, όπως είναι η CLA 35 4MATIC των 306 ίππων που έχει και αυτή ήπια υβριδική υποβοήθηση αλλά και η top of the top CLA 45 S 4MATIC+. Η νέα και πολυτάλαντη Mercedes-Benz CLA είναι εδώ και σε περιμένει να την ανακαλύψεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ισχυρότερη αγωνιστική Mercedes-AMG είναι εδώ!
Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes CLA Concept
Στην Ελλάδα οι νέες Mercedes CLA, GLE και GLE Coupe (+τιμές)