Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes EQ

EQ Power: Η Plug-in υβριδική γκάμα της Mercedes

Ελλάδα 2:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

EQ Power: Η Plug-in υβριδική γκάμα της Mercedes

Mercedes EQ

EQ Power: Η Plug-in υβριδική γκάμα της Mercedes

Mercedes EQ

Τα οχήματα Mercedes-Benz με την ονομασία EQ Power είναι plug-in-hybrids (PHEVs), συνδυάζοντας ένα βενζινοκινητήρα ή έναν πετρελαιοκινητήρα με μια μπαταρία υψηλής τάσης (HV) κι έναν ηλεκτρικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Γιατί EQ Power;
Με βασικά ατού τη δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής λειτουργίας, τη δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας μέσω ρεύματος, μέσω της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας ή μέσω του κινητήρα εσωτερικής καύσης και τέλος, την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Οικογένεια EQ Power
Η γκάμα των Plug-in υβριδικών Mercedes-Benz εμπλουτίζεται συνεχώς. Στην ελληνική αγορά, εκτός από την Α 250 e υπάρχουν οι B 250 e, CLA 250 e και τη GLA 250 e. Παράλληλα, διατίθενται και οι C-Class και E-Class. Με προηγμένη τεχνολογία και μοναδικά χαρακτηριστικά που θα σας συναρπάσουν, ενώ η λιανική τιμή προ φόρων, ξεκινά κοντά στα 40.000€.

Advertisement
Advertisement

Η πλούσια EQ Power γκάμα
Η Mercedes-Benz διαθέτει μια τεράστια γκάμα μοντέλων EQ Power και πολλές εκδόσεις σε κάθε κατηγορία.

A-Class: 250 e Hatchback – 250 e Sedan

B-Class: 250 e

Advertisement

CLA: 250 e – 250 e Shooing Brake

GLA: 250 e

Advertisement

C- Class: 300 e Sedan – 300 e 4MATIC Sedan – 300 de Sedan

E-Class: 300 e Sedan – 300 e 4MATC Sedan – 300 de Sedan – 300 de 4MATIC Sedan

GLC: 300 e 4MATIC – 300 e 4MATIC Coupe – 300 de 4MATIC – 300 de 4MATIC Coupe

Advertisement

GLE: 350 e 4MATIC – 350 e 4MATIC Coupe – 350 de 4MATIC – 350 de 4MATIC Coupe

Με μηδενικό φόρο
Εκτός από τα εξαιρετικά οφέλη στον τομέα της οικονομίας, η Mercedes-Benz προσφέρει συγκεκριμένα μοντέλα plug-in hybrids όπως η Α-Class ή η GLA, με πλούσιο εξοπλισμό και λιανικη τιμή προ φόρων κάτω των 40.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για τους εταιρικούς χρήστες, τα “πράσινα” μοντέλα αποτελούν τις ιδανικές επιλογές λόγω μηδενικών φόρων.

Επιλογές φόρτισης
Τα Plug-in υβριδικά Mercedes μπορούν να φορτίζονται σε οποίαδήποτε πρίζα του δικτύου τροφοδοσίας. Ωστόσο, για ταχύτερη φόρτιση προτείνεται το wallbox της Mercedes, με το οποίο το αυτοκίνητο ανακτά πλήρη ηλεκτρική αυτονομία γρήγορα.

Άνετη και δυναμική οδήγηση
Το δυνατό σημείο της υβριδικής τεχνολογίας είναι και η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία που προσφέρει. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την ανεξαρτησία και τη διαρκώς διαθέσιμη ισχύ και ροπή του κινητήρα εσωτερικής καύσης σε μεγάλες αποστάσεις.