Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τράκαρε αυτοκινούμενο λεωφορείο (vid)

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τράκαρε αυτοκινούμενο λεωφορείο (vid)

Men + Speed

Τράκαρε αυτοκινούμενο λεωφορείο (vid)

Men + Speed

Εδώ και λίγες μέρες το Λας Βέγκας έγινε η πρώτη πόλη στην Αμερική που θα έχει ελεύθερη, ηλεκτρική, αυτοκινούμενη υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο. Αυτό όμως δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς, περίπου μια ώρα από την έναρξη της απόφασης για τα αυτοκινούμενα μέσα μαζικής μεταφοράς, το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο προκάλεσε ατύχημα.

Πρόκειται για το αυτοκινούμενο λεωφορείο 11 επιβατών, που κατασκευάστηκε από μια γαλλική εταιρεία που ονομάζεται Navya. Ήταν προγραμματισμένο να ακολουθήσει μία διαδρομή περίπου 800 μέτρων στο κέντρο του Λας Βέγκας και να πάρει επιβάτες από συγκεκριμένα σημεία, μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο διάβα του ένα φορτηγό.

Ευτυχώς από τη σύγκρουση υπήρξαν μόνο μικρές υλικές ζημιές και δεν τραυματίστηκε κανείς. Ένας από τους επιβάτες δήλωσε: «Το λεωφορείο απλώς παρέμεινε σταθερό στην πορεία του και σκεφτόμασταν όλοι :«θεέ μου θα μας χτυπήσει το φορτηγό και τελικά έπεσε πάνω μας.»

Advertisement
Advertisement

Το όχημα δε διαθέτει πεντάλ γκαζιού, πεντάλ φρένου ή τιμόνι, αλλά υπολογιστή, GPS, ηλεκτρικούς αισθητήρες πορείας και κάμερες.

«Το λεωφορείο έκανε τη δουλειά του, οι αισθητήρες του είδαν το φορτηγό, ήξερε πως το φορτηγό ερχόταν και σταμάτησε ως όφειλε. Το πρόβλημα ήταν ότι το φορτηγό δεν σταμάτησε», είπε ο εκπρόσωπος του δήμου, Jace Radke, στην Independent.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement