Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Το Top-5 αυτοκινήτων από ρομαντικές ταινίες

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Top-5 αυτοκινήτων από ρομαντικές ταινίες

Men + Speed

Το Top-5 αυτοκινήτων από ρομαντικές ταινίες

Men + Speed

Μπορεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πέρασε προ πολλού, αλλά οι παρακάτω ταινίες είναι διαχρονικές και τα αυτοκίνητα τους έχουν μείνει στο μυαλό του κάθε άντρα που τις παρακολούθησε – πολλές φορές ακόμα και περισσότερο και από το υπόλοιπο περιεχόμενο της ταινίας!

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Νούμερο 5 στη λίστα αποτελεί η Alfa Romeo Duetto Spider του 1996 της ταινίας «The Graduate», που τότε είχε μόλις είχε τεθεί σε κυκλοφορία. Στην ταινία λοιπόν, ο Dustin Hoffman υποδυόμενος τον Benjamin Braddock κλήθηκε να οδηγήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είχε προσφέρει στην παραγωγή ο θείος του, Max Hoffman, ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αυτοκινήτων της Αμερικής. Μετά την προβολή του «The Graduate», ο Dustin κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα ως το νέο αστέρι της χρονιάς, ο Max έγινε ακόμη πλουσιότερος και η Alfa μοσχοπούλησε τα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Επόμενο αυτοκίνητο στη λίστα είναι το Volkswagen Beetle του 1963 που πρωταγωνίστησε στη ταινία «The Love Bug». Σε αυτήν ένας οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων καταφέρνει να γίνει πρωταθλητής οδηγώντας το Herbie (σημ: χαρακτήρας της Disney σε διάφορες ταινίες). Βέβαια, καθώς η Volkswagen δεν επιτρέπει τη χρήση των αυτοκινήτων της σε ταινίες της Disney, όλα τα σύμβολα και τα σήματα που πρόδιδαν τη μάρκα καλύφθηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Στο νούμερο 3 βρίσκεται η Lotus Esprit SE του 1989 της πασίγνωστης ταινίας «Pretty Woman», η οποία οδηγήθηκε από τον Richard Gere που υποδύθηκε τον επιτυχημένο επιχειρηματία Edward. Καθώς οι Ferrari και Porsche αρνήθηκαν να συνεργαστούν, σειρά πήρε η Lotus, η οποία βγήκε κερδισμένη μετά την προβολή της ταινίας. Στην Αμερική οι πωλήσεις της Lotus, κυρίως στο μοντέλο Esprit SE του 1990 απογειώθηκαν. Η ασημένια Esprit έχει τελική ταχύτητα 264 χλμ και επιτάχυνση 0-100 σε 4,7 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Στη συνέχεια έχουμε το 2θυρο Chevrolet Bel Air hardtop του 1957, που το είδαμε στην ταινία «Dirty Dancing». Ο Patrick Swayze που υποδύεται το χαρακτήρα του Johnny Castle στάθηκε τυχερός, αφού βρέθηκε στη θέση του οδηγού ενός από τα πιο εικονικά αμερικανικά αυτοκίνητα όλων των εποχών. Για αυτούς από αγαπούν τα αυτοκίνητα, μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές ήταν εκείνη, στην οποία ο Johnny, έχοντας ξεχάσει τα κλειδιά του στο κλειδωμένο του αμάξι, σπάει το παράθυρο. Λέγεται ότι για το γύρισμα αυτής της σκηνής χρειάστηκαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα( ή παράθυρα), γεγονός που εξηγεί γιατί οι κάτοχοι του μοντέλου αυτού τόσο της Αμερικής όσο και της Αυστραλίας ισχυρίζονται ότι έχουν την αυθεντική Chevrolet Bel Air.

Advertisement

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το αυτοκίνητο της ταινίας  «The Notebook», το Hudson Commodore του 1946. Μέσα από τις ρομαντικές και συγκινητικές σκηνές που κυριαρχούν, κάθε λάτρης των αυτοκινήτων μπορεί να εντοπίσει μια συλλογή από κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα του 1930 και 1940. Βέβαια, το Hudson Commodore Eight Club Coupe είναι αυτό που πρωταγωνιστεί και το οδηγεί η Rachel McAdams. Είναι ένα δίχρωμο Commodore που προσφερόταν για άνετες μετακινήσεις λόγω της ευρυχωρίας του και είχε οχτακύλινδρο κινητήρα ισχύος 128 αλόγων.

Πηγή: foxnews.com