Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τα πιο γρήγορα πράγματα στον κόσμο

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πιο γρήγορα πράγματα στον κόσμο

Men + Speed

Τα πιο γρήγορα πράγματα στον κόσμο

Men + Speed

Η ταχύτητα ενθουσιάζει και γοητεύει πάντα τον άνθρωπο (και όχι μόνο). Εσείς ξέρετε τα γρηγορότερα πράγματα στον κόσμο; Αν όχι, τότε στο θέμα που ακολουθεί μπορείτε να μάθετε μερικά από αυτά – έκαστο στο είδος του.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Usain Bolt
Είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το 2009 κατάφερε να κάνει τα 100 μέτρα μέσα σε μόλις 9.58 sec.

usin bolt

Advertisement
Advertisement

Πετρίτης
Είναι το γρηγορότερο ζώο στον ουρανό, μπορεί να υπερβεί τα 325 km/h. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το γρηγορότερο ζώο στο ζωικό βασίλειο.

falcon

Τσιτάχ
Ζει στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, το τσιτάχ είναι το γρηγορότερο ζώο στη γη. Μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 120 km/h, με σύντομες εκρήξεις που καλύπτουν έως και 500 μέτρα. Επίσης, μπορεί να κάνει τα 0-100 σε 3 sec, γρηγορότερα δηλαδή από τα περισσότερα αυτοκίνητα στην αγορά.

Advertisement

citah

Ανεμοστρόβιλος
Το 1919 στην Οκλαχόμα, καταγράφηκε ο γρηγορότερος ανεμοστρόβιλος στην ιστορία. Οι επιστήμονες μέτρησαν την ταχύτητά του, η οποία ξεπέρασε τα 500 km/h. Στο δρόμο του κατέστρεψε περίπου 250 σπίτια και σκότωσε 4 άτομα.

Advertisement

anemostrovilos

Roller Coaster
Φανταστείτε να βρίσκεστε στο Formula Rossa, το εντυπωσιακό roller coaster στο Ferrari World του Αμπού Ντάμπι, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με μονοθέσιο της Formula 1 της ιταλικής εταιρείας. Ανεβαίνει σε ύψος 53 μέτρων και κάνει «κόλπα» με ταχύτητα μεγαλύτερη από 240 km/h. Ειδικά η… εκκίνηση του, είναι αντίστοιχη της F1!

roller coaster

Advertisement

Ασανσέρ
Όλοι γνωρίζουμε ότι μια βόλτα με ασανσέρ είναι συνήθως αρκετά βαρετή. Κι όμως ένας ανελκυστήρας θα μπορούσε να γίνει διασκέδαση! Ανελκυστήρες στον Πύργο της Ταϊπέι στη Ταϊβάν, «ανεβοκατεβάζουν» τους ανθρώπους με ταχύτητα 60 km/h. Οι ανελκυστήρες μπορούν μόλις σε 40 δευτερόλεπτα, από το επίπεδο του εδάφους να φτάσουν στον 89ο όροφο, που βρίσκεται σε 382 μέτρα ύψος. Φυσικά, υπάρχουν ρυθμιστικά συστήματα για την ατμοσφαιρική πίεση, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στους επιβάτες.

Τρένο
Η ιαπωνική εταιρεία JR-Tokai έχει πετύχει την… τρομακτική ταχύτητα των 581 km/h σε τρένο μαγνητικής αιώρησης, σε μία γραμμή δοκιμών στην επαρκία Γιαμανάσι στην Ιαπωνία. Το JR-Maglev MLX01 κινήθηκε ταχύτερα από την υψηλότερη καταγεγραμμένη ταχύτητα συμβατικού τρένου (TGV με 574.8 km/h).

train

Αεροσκάφος
Το Lockheed SR-71 είναι ένα μεγάλου βεληνεκούς, στρατηγικής αναγνώρισης αεροσκάφος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Του έχουν δοθεί διάφορα ψευδώνυμα, όπως Blackbird και Habu. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για το γρηγορότερο επανδρωμένο αεροσκάφος από το 1976, αφού άγγιξε τα 3.529,6 km/h.

blackbird

Ράπερ
Κι όμως σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, υπάρχει ο γρηγορότερος ράπερ στον κόσμο, ο οποίος μπορεί να λέει 723 συλλαβές σε 51.27 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε μόνο 1 δευτερόλεπτο προλαβαίνει να πει 14 συλλαβές.

raper

Νεροτσουλήθρα
To Insano της Βραζιλίας κατέχει μία θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, αφού σου παίρνει μόνο 5 δευτερόλεπτα φτάσεις από την κορυφή της νεροτσουλήθρας στην πισίνα που οδηγεί. Έχει ύψος 41 μέτρα και φτάνεις τα 105 km/h την ώρα που γλιστράς.

water slide

Αυτοκίνητο
Από τη λίστα αυτή δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ενα αυτοκίνητο. Η Bugatti Veyron EB 16.4 των 1.200 ίππων, αποτελεί το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο (που μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα στο δρόμο, φυσικά). Είναι ικανή να κάνει τα 0-100 σε 2,6 sec και έχει τελική ταχύτητα στα 430 km/h.

bugatti

Βέβαια, γρηγορότερο «αυτοκίνητο» από τη συγκεκριμένη Bugatti υπάρχει, αλλά δεν τίθεται προς μαζική πώληση. Είναι το βρετανικό Thrust SSC, το οποίο κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στη Γη. Στις 15 Οκτωβρίου 1997, επιτάχυνε, έφτασε την εκπληκτική ταχύτητα των 1.228 km/h και έτσι έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που κατάφερε να σπάσει επίσημα το φράγμα του ήχου.
non production car