Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τα νέα ελαστικά Eagle 360

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα ελαστικά Eagle 360

Men + Speed

Τα νέα ελαστικά Eagle 360

Men + Speed

Τι καλύτερο από ένα σφαιρικό ελαστικό που μπορεί να αιωρείται; Τι θα λέγατε για ένα σφαιρικό ελαστικό που μπορεί ακόμα και να αλλάξει σχήμα; ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Η Goodyear μας παρουσίασε την έννοια της Eagle 360 ​​στο περυσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Φέτος έχει πάει το πράγμα ένα βήμα παραπέρα με την Eagle 360 ​​Urban, μία εξελιγμένη μορφή του συγκεκριμένου ελαστικού που βασίζεται στην τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης.

Το συγκεκριμένο concept ελαστικό είναι 3D-τυπωμένο με ένα υπερ-ευέλικτο πολυμερές που έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να τεντώνεται, όπως το ανθρώπινο δέρμα. Επίσης, περιέχει αισθητήρες που συλλέγουν δεδομένα σχετικά με το δρόμο που ταξιδεύετε, τη θερμοκρασία του οδοστρώματος και άλλων παραμέτρων. Για παράδειγμα, εάν το ελαστικό πάρει την πληροφορία για βρεγμένο οδόστρωμα, το ελαστικό διαμορφώνει επιφάνεια για καλύτερη πρόσφυση, με αυλακώσεις και αντίστοιχα σε όταν το οδόστρωμα είναι στεγνό, η επιφάνεια γίνεται λεία.

Το ελαστικό χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να ενημερώσει τον μηχανισμό πέδησης και τον γενικότερο χειρισμό του αυτοκινήτου. Ακόμη, δύναται να λαμβάνει όλες αυτές τις πληροφορίες και να τις μοιράζεται με άλλους που συνδέουν τα αυτοκίνητά τους για να τους ειδοποιεί για την αλλαγή των οδικών συνθηκών, ώστε να αλληλεπιδρά με δίκτυα διασύνδεσης οδικής κυκλοφορίας αλλά και με άλλα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Tα Eagle 360 Urban εξακολουθούν να έχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά από αυτά που είδαμε το περυσινό έτος. Μπορεί να παρακολουθεί τη φθορά και να προτείνει ένα πρόγραμμα συντήρησης. Φυσικά, η υιοθέτηση αυτών των ελαστικών απαιτούν να προσαρμοστούν σε ειδικά αυτοκίνητα και διαφορετικά από ό, τι έχουμε συνηθίσει ως τώρα, καθώς αυτά τα ελαστικά δεν βασίζονται σε καμία μηχανική σύνδεση με το αυτοκίνητο. Αντ ‘αυτού, λειτουργούν χρησιμοποιώντας μαγνητική αιώρηση.