Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τα αυτοκίνητα που μας “άφησε” ο Sergio Marchionne

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα αυτοκίνητα που μας “άφησε” ο Sergio Marchionne

Men + Speed

Τα αυτοκίνητα που μας “άφησε” ο Sergio Marchionne

Men + Speed

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Group, Sergio Marchionne, πριν λίγες μέρες απεβίωσε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας σε ηλικία 66 ετών. Δεν πέρασαν λίγα αυτοκίνητα από τα χέρια του προτού κυκλοφορήσουν. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Θεωρείται υπεύθυνος για την αναμόρφωση της Fiat, την πετυχημένη δημιουργία του Ομίλου Fiat-Chrysler και γενικότερα την μεταστροφή της εταιρείας σε μια κερδοφόρα επιχείρηση μετά από πολλά χρόνια. Επίσης, κατάφερε να αφήσει τη Ferrari να χαράξει το δικό της ανεξάρτητο δρόμο, να προσφέρει στην ιστορική μάρκα περισσότερες πωλήσεις και ακόμη και κέρδη, σε μια δύσκολη εποχή για τόσο ξεχωριστές μάρκες.

Αυτή είναι μία λίστα με αυτοκίνητα που μας άφησε ο Sergio Marchionneνα να θυμόμαστε από αυτόν.

Alfa Romeo Giulia
alfa-romeo-giulia-640

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo Giulia έφερε πίσω την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία στην επικράτεια των ΗΠΑ, ακόμη και αν έπεσε σε μεγάλο βαθμό. «Το να δίνεις φωνή στην πραγματική Alfa Romeo ήταν για εμένα ηθική επιταγή», είπε όταν αποκαλύφθηκε το Giulia.

Dodge Dart
dodge-dart-640

Το Dodge Dart βοήθησε να εκπληρωθούν οι όροι που έθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη μεσιτική συγχώνευση μεταξύ της Fiat και της Chrysler το 2009 και τα κρατικά δάνεια.

Advertisement

Jeep Wrangler
jeep-wrangler-640

Το νέο Jeep Wrangler που παρουσιάστηκε το 2018 είναι μια σαφής σύνδεση του παρελθόντος και του μέλλοντος της FCA. Το ψηλό SUV είναι ένα μπεστ σέλερ για την Jeep.

Advertisement

Fiat 124 Spider
fiat-124-spyder-640

Η επιστροφή του Fiat 124 Spider, που μοιράζεται πολλές μηχανές με το Mazda Miata, δεν φαινόταν αρχικά μια μεγάλη ιδέα. Το τελικό αυτοκίνητο όμως ήταν ένα roadster που είχε λείψει από τη σειρά της Fiat για αιώνες. Διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα που παράγει 160 ίππους.

Jeep Renegade
jeep-renegade-deserthawk-640

Advertisement

Το Renegade έγινε το πρώτο ιταλικό Jeep που κατασκευάστηκε στην Αμερική και το μικρότερο Jeep που κυκλοφόρησε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Renegade είναι ένα παγκόσμιο τζιπ με περίπου 14 διαφορετικούς κινητήρες διαθέσιμους παγκοσμίως.

Ram 1500 EcoDiesel
ram-1500-ecodiesel-640

Παρόλο που το pickup πλήρους μεγέθους Ram 1500 προηγήθηκε της θητείας του Marchionne ως CEO της FCA, ο κινητήρας ντίζελ που προέρχεται από την VM Motori είχε τα δακτυλικά του αποτυπώματα πάνω.

Ferrari LaFerrari
ferrari-laferrari-640

Ως επικεφαλής της Ferrari, ο Marchionne αγκάλιασε θερμά τα υβριδικά στοιχεία ως μέρος του μέλλοντος της Ferrari. Παρά το «χλιαρό» συναίσθημα του Marchionne προς την ηλεκτροκίνηση, βοήθησε την ιταλική εξωτική αυτοκινητοβιομηχανία να πάει σε νέα μονοπάτια.

Dodge Challenger Hellcat
dodge-challenger-640

Το Dodge Challenger Hellcat είναι το τελευταίο αυτοκίνητα στη λίστα αυτή. Eίναι από τα πρώτα αυτοκίνητα που διαθέτουν έναν V-8 Dodge κινητήρα, ικανό να παράγει 707 ίππους.