Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Swincar: Το όχημα αράχνη που δεν κολλάει πουθενά (vid)

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Swincar: Το όχημα αράχνη που δεν κολλάει πουθενά (vid)

Men + Speed

Swincar: Το όχημα αράχνη που δεν κολλάει πουθενά (vid)

Men + Speed

Η ιδέα ήρθε από την Γαλλία και αφορά ένα 100% ηλεκτρικό όχημα, το οποίο κυριολεκτικά δεν κολλάει πουθενά. Ας το γνωρίσουμε… Του Κώστα Τρακουσέλλη (kt@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική εταιρία SWINCAR ξεκίνησε στις αρχές του 2015, όπου
ο Pascal Rambaud (ο δημιουργός), βασιζόμενος στην μηχανική του εκκρεμούς, σχεδίασε το πρωτότυπο χαμηλού κέντρου βάρους και 100% ηλεκτρικό e-spider. Το swincar e-spider είναι ένα όχημα με πρωτότυπη κατασκευή. Η κίνηση μοιράζεται και στους τέσσερις τροχούς (οι οποίοι εξοπλίζονται με λάστιχα τύπου enduro). To e-spider είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην κολλάει πουθενά, αφού υπό οποιαδήποτε κλίση και γωνία, κρατάει τον οδηγό στην ίδια οριζόντια θέση οδήγησης (όπως ακριβώς είναι στην ευθεία).

Το ηλεκτρικό e-spider εξοπλίζεται με μπαταρίες λιθίου (LifePro4), οι οποίες δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρικού οχήματος για 4 ώρες αναρρίχησης ή 100 χιλιόμετρα επίπεδης διαδρομής. Με την χρήση των φρένων γίνεται επαναφόρτιση της μπαταρίας ώστε να δώσει στον οδηγό λίγα χιλιόμετρα αυτονομίας ακόμα (ανάκτηση ενέργειας).

Advertisement
Advertisement

Η SWINCAR σέβεται το περιβάλλον αλλά και τους ανθρώπους, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ιδρυτής της Pascal Rambaud, καθώς πέρα του ότι τα οχήματα της εταιρίας δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ούτε στο ελάχιστο, έχει δημιουργήσει και όχημα συγκεκριμένα για ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα (όλα τα χειριστήρια να βρίσκονται γύρω από το τιμόνι).

Να σημειωθεί πως με συγκεκριμένο εξοπλιστικό πακέτο, αποτελούμενο από: ζώνες ασφαλείας, λασπωτήρες, καθρέπτες, πίσω φώτα, εμπρόσθιους προβολείς και φλας, χειρόφρενο , μικρούς χώρους αποσκευών , ντεπόζιτο νερού  και πρίζα 12V,  μπορεί νόμιμα να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους της Γαλλίας.

Advertisement

Η SWINCAR έχει δημιουργήσει τρεις εκδόσεις ηλεκτρικών buggy, έως τώρα.

Η αρχική έκδοση e-spider:

Advertisement

Η έκδοση e-spider Tandem, που έχει δεύτερο κάθισμα, δίνοντας την δυνατότητα για συνεπιβάτη πίσω από τον οδηγό:

Advertisement

Και η τρίτη έκδοση που είναι για άτομα μειωμένης κινητικότητας “όπως αναφέραμε και πιο πάνω”:

Η βασική έκδοση του e-spider στην αγορά της Γαλλίας ξεκινάει απο 10.000 €.

Δείτε το βίντεο του ηλεκτρικού buggy εδώ ..