Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής από τη Microsoft

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής από τη Microsoft

Men + Speed

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής από τη Microsoft

Men + Speed

Η Microsoft παρουσίασε μια σειρά νέων προϊόντων σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη και κατάφερε να εντυπωσιάσει! Εκτός από δύο νέα «superphones», τα οποία λειτουργούν και ως υπολογιστές αν τα συνδέσεις με τηλεόραση και με ένα πληκτρολόγιο, αποκαλύφθηκε και o πρώτος φορητός υπολογιστής από τη Microsoft. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Κι όμως η αμερικανική εταιρεία λογισμικού, το 2015, δημιουργεί τον πρώτο φορητό υπολογιστή της, ο οποίος ονομάζεται Surface Book.

Έχει οθόνη 13,5 ίντσες και ζυγίζει 1.59 κιλά. Το πληκτρολόγιο έχει τη δυνατότητα να αποσπάται και με αυτόν τον τρόπο η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν tablet (οθόνη αφής). Επίσης, διαθέτει και στυλό αφής, αλλά μπορείς να χρησιμοποιείς και ποντίκι αν σε βολεύει περισσότερο.

microsoft-surface-book-c640

Advertisement
Advertisement

Η οθόνη έχει έξι εκατομμύρια pixels, ο υπολογιστής τρέχει με την τελευταία γενιά επεξεργαστών Intel Core και διαθέτει μπαταρία 12 ωρών. Σύμφωνα με τη Microsoft, είναι δύο φορές πιο γρήγορα από το MacBook Pro. Η τιμή εκκίνησης είναι 1,320€. Θεωρείται ο πιο ισχυρός φορητός υπολογιστής αυτή τη στιγμή.

microsoft-surface-book-a640 microsoft-surface-book-b640

O Satya Nadella, Διευθυντής της Microsoft δήλωσε: «Κάνουμε μεγάλη πρόοδο όσον αφορά στην κινητοποίηση των ανθρώπων να αποκτούν τα Windows όχι από ανάγκη, αλλά από επιλογή, επειδή τους αρέσουν. Αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο για τα Windows 10.»

Advertisement

To Surface Book είναι προς προ-παραγγελία από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά διαθέσιμο για αγορά θα είναι από τις 26 Οκτωβρίου.

Advertisement