Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Η νέα γενιά λεωφορείων

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα γενιά λεωφορείων

Men + Speed

Η νέα γενιά λεωφορείων

Men + Speed

Ένα νέο, θηριώδες, λεωφορείο έρχεται για να ρυθμίσει το πρόβλημα της κυκλοφορίας στους δρόμους. Αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα και όπως πολλές ιδέες αυτού του είδους, έγινε αντικείμενο μεγάλης συζήτησης. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το λεωφορείο που περνά πάνω από τα αυτοκίνητα! Στην Κίνα κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο λεωφορείο που θα βοηθά την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Η πρόταση για το συγκεκριμένο εγχείρημα είχε γίνει εδώ και χρόνια, αλλά μέχρι το Μάιο του 2016 αποτελούσε απλά ένα μοντέλο σε κλίμακα. Παρουσιάστηκε στο 19ο China Beijing International High-Tech Expo.
elevated-bus-china-640

Θα ονομάζεται ΤΕΒ και η δοκιμή του θα πραγματοποιηθεί στο Qinhuangdao, μία επαρχία της περιοχής Hebei, περίπου 30 km νοτιοδυτικά του Πεκίνου. Δεδομένου ότι το ΤΕΒ δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικό, αρχικά θα υπάρχει μόνο ένα, το οποίο θα κάνει μία διαδρομή σ΄ ένα ελεγχόμενο κομμάτι, μόλις 300 μέτρων σε μήκος. Δεν είναι πολλά, αλλά είναι μια αρχή. Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία – αν φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο – θα μπορεί να μεταφέρει 1.200 επιβάτες και να ταξιδεύει περίπου με 60 km/h.

Δείτε το παρακάτω βίντεο να πάρετε μία ιδέα.

Advertisement
Advertisement