Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Αποκάλυψη: Οι Rolls Royce και οι Maybach θα φτιάχνονται Ελλάδα

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Οι Rolls Royce και οι Maybach θα φτιάχνονται Ελλάδα

Men + Speed

Αποκάλυψη: Οι Rolls Royce και οι Maybach θα φτιάχνονται Ελλάδα

Men + Speed

Σα… βόμβα έσκασε η πληροφορία ότι τα τρία Γερμανικά μεγαθήρια της αυτοκίνησης, μέσα στο 2018 θα έχουν έτοιμες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Οι ιθύνοντες των Mercedes, BMW και VW έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τις επαφές με τοπικούς και Κυβερνητικούς παράγοντες και έχουν ήδη βρει τις περιοχές, όπου θα κατασκευάσουν από μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα η BMW έχει ήδη αγοράσει μία μεγάλη έκταση στην περιοχή των Σπατών, πίσω από το αεροδρόμιο (στο δρόμο προς Λούτσα).

Η Mercedes θα κατασκευάσει το εργοστάσιο της έξω από την Πύλο, ενώ η VW στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Οι μονάδες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο, ενώ στις αρχές του 2018 θα ξεκινήσει η στελέχωσή τους με ανθρώπινο δυναμικό. Υπολογίζεται ότι κάθε μονάδα θα απασχολεί περίπου 7.000 εργαζόμενους!

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται ότι και οι τρεις μονάδες θα είναι υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών, κάτι που σημαίνει πως εκεί θα κατασκευάζονται ακριβά-πολυτελή αυτοκίνητα. Μαθαίνουμε στο εργοστάσιο της VW θα κατασκευάζονται οι μελλοντικές Bentley, Lamborghini και οι εκδόσεις S και RS της Audi. Της BMW, οι επόμενες Rolls Royce και οι εκδόσεις Μ, ενώ στο εργοστάσιο της Mercedes, πιθανότατα θα κατασκευάζονται οι επόμενες Maybach, και οι εκδόσεις AMG.

Με αυτό τον τρόπο, οι τρεις Γερμανικές εταιρείες, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία και στην αριστερή Κυβέρνηση της χώρας, ενώ έχει εκτιμηθεί και η γεωστρατηγική τοποθεσία της χώρας μας, η οποία ρίχνει κατά πολύ το κόστος μεταφοράς των αυτοκινήτων τους, προς την Ανατολή και την Ευρώπη…

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Σίγουρα όχι, αλλά για να υλοποιηθούν τα παραπάνω (πέρα από τις υπερβολές των Rolls Royce και Maybach) χρειάζεται πολιτική βούληση. Όπως άλλωστε έχουν κάνει οι Κυβερνήσεις τόσων Ευρωπαϊκών χωρών…

Advertisement

Το παραπάνω Πρωταπριλιάτικο είχε δημοσιευτεί απο το Νο1 site για το αυτοκίνητο, το newsauto.gr, πριν δύο χρόνια, το οποίο είχαν διαβάσει πάνω απο 2.000.000 μοναδικοί επισκέπτες!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Advertisement