Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Η συνεργασία της Hyundai για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η συνεργασία της Hyundai για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Men + Speed

Η συνεργασία της Hyundai για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Men + Speed

Η Hyundai έχει συνεργαστεί με την Ισραηλινή εταιρία τεχνολογίας Autotalks για να επιταχύνει την ανάπτυξη των chipset για την επόμενη γενιά των συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη επένδυση την AutoTalks, μια ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνιών οχημάτων (V2X) που είναι αφιερωμένη στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας πιστεύει ότι η τεχνολογία vehicle-to-everything (δλδ. το όχημα που επικοινωνεί με τα πάντα γύρω του) θα είναι εξαιρετικά σημαντική στο μέλλον για αυτόνομα οχήματα. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς αισθητήρες, οι οποίοι μπορούν να ξεγελαστούν σε ορισμένα περιβάλλοντα και σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, το σύστημα V2X μπορεί να ενημερώσει έναν οδηγό για το τι συμβαίνει ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε κατάσταση.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να ενημερώσει τον οδηγό για μια αλλαγή στην επιφάνεια του δρόμου ή για μια σύγκρουση που μόλις συνέβη. “Στα αυτόνομα οχήματα, το V2X συμπληρώνει τους υπάρχοντες αισθητήρες, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις και να διευκολύνουν την αλληλεπίδρασή τους με άλλους χρήστες των δρόμων”, λέει η Hyundai.

Όπως και σχεδόν όλοι οι αντίπαλοί της, η Hyundai αναπτύσσει ταχύτατα την αυτοκαθοδηγούμενη τεχνολογία και σκοπεύει να ξεκινήσει ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 4 το 2021. Η άμεση επένδυσή της στην Autotalks αποτελεί το τελευταίο της βήμα για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

«Η συνδεσιμότητα είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν σε επιχειρηματικά μοντέλα έξυπνης πόλης καθώς και στην αυτόνομη οδήγηση και στην ψυχαγωγία», δήλωσε ο διευθυντής του επιχειρηματικού ομίλου καινοτομίας της Hyundai Motor Company, Yunseong Hwang.