Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Η IKEA έχει «πράσινες» προθέσεις

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η IKEA έχει «πράσινες» προθέσεις

Men + Speed

Η IKEA έχει «πράσινες» προθέσεις

Men + Speed

Ο όμιλος IKEA θέλει να κάνει τις παραδόσεις σε σπίτια των πόλεων, όπως το Άμστερνταμ, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και τη Σαγκάη, χρησιμοποιώντας EV. Οι παραδόσεις θα γίνονται είτε με ηλεκτρικά οχήματα είτε με άλλα με μηδενική εκπομπή ρύπων έως το 2020. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ο απώτερος στόχος της μεγάλης εταιρείας επίπλων είναι όλες οι παραδόσεις να πραγματοποιούνται με οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σουηδική εταιρεία, ιδίως μετά την ένταξή της στο EV100 το 2017, μία παγκόσμια πρωτοβουλία της The Climate Group που απευθύνεται σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεσμεύονται στη μετάβαση προς τα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030.

Μετά τις 5 προαναφερθείσες μεγάλες πόλεις, αυτό το μέτρο θα επεκταθεί σταδιακά και για μικρότερες πόλεις, έως ότου επιτευχθεί καθολικότητα μέχρι το 2025.

«Αποτελεί πρόκληση για εμάς και έμπνευση για τους γύρω μας, καθώς μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή αυτή όλοι μαζί. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε ένα οικολογικό μονοπάτι,  για αυτό και στοχεύουμε σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε 5 μεγάλες πόλεις τόσο γρήγορα.», δήλωσε ο CEO της IKEA, Jesper Brodin.

Advertisement
Advertisement

Η Helen Clarkson, Διευθύνων Σύμβουλος της Climate Group, είπε: “Με τη μετάβαση στις ηλεκτρικές εκδόσεις οχημάτων για παραδόσεις στα σπίτια, η ΙΚΕΑ αποτελεί ένα ισχυρό παράδειγμα που σκέφτεται «πράσινα» και προετοιμάζει το μέλλον, στο οποίο όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τον ίδιο κανόνα, ώστε οι ζώνες μηδενικών εκπομπών να είναι κάποτε ο κανόνας.”