Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

H Turbo Jet Dodge του Vin Diesel +(vid)

Ελλάδα 6:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Turbo Jet Dodge του Vin Diesel +(vid)

Men + Speed

H Turbo Jet Dodge του Vin Diesel +(vid)

Men + Speed

Θυμάστε το πρησμένο Dodge Charger του Vin Diesel στο Fast & Furious 8. Ποιος κρύβεται όμως πίσω από την κατασκευή του αυτοκινήτου, και ποια είναι τα specs του; Του Κώστα Τρακουσέλλη (kt@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Οι θρυλικές ταινίες Fast & Furious έχουν τρομερή ανταπόκριση από το κοινό, και αυτό τις κάνει ακόμα πιο απαιτητικές σε σχέση με “το αυτοκίνητο”. Ο πρωταγωνιστής του Fast & Furious 8 Vin Diesel, στις σκηνές της παγωμένης Ισλανδίας οδήγησε για τις ανάγκες των γυρισμάτων παραπάνω από ένα αυτοκίνητο.

Πριν σας βάλουμε στα άδυτα του γκαράζ του Dennis Maccarthy, Vehicle Effects στο LA, ας δούμε τα specs του Charger. Πρόκειται για ένα Dodge Charger R/T του 1968, το οποία εφοδιάζονται με κινητήρα 6.2L V8 Dodge Hellcat Motor των 707 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ένα Turbo Jet Power το οποίο καταλαμβάνει τα πίσω καθίσματα αλλά και όλον τον χώρο του πορτμπαγκάζ. Να σημειωθεί πως το turbo jet είναι ανενεργό και για τα γυρίσματα της ταινίας χρησιμοποιήθηκε ψεύτικος ήχος.

Advertisement

Το σύστημα εξαγωγής είναι Custom-built της MagnaFlow, ενώ στην εισαγωγή έχει κωνικό φίλτρο Tapered K&N. Το βεντιλατέρ είναι της Flexalite Black Magic και το ψυγείο της AFCO Radiator. Το ντεπόζιτο της βενζίνης έχει χωρητικότητα 120 λίτρα και και έχει σειριακό σασμάν 5 σχέσεων. Το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο, αυτό σημαίνει πως σε συνδυασμό με τον V8, το αμάξι είναι “ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά”.

Advertisement

Τα φρένα είναι της Wilwood Forged και η ανάρτηση της King coil-over shocks. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα κάθισμα της Sparco, χειροποίητο Roll Cage, καθώς και διακόπτες αεροπορικού τύπου. Door panels και ταμπλό είναι χειροποίητα “μεταλλικής κατασκευής”.

Ας μπούμε λίγο στο γκαράζ του υπευθύνου κατασκευής αυτοκινήτων για τις ταινίες Fast & Furious, Dennis Maccarthy. Ο Dennis έχει κατασκευάσει πολλά αυτοκίνητα ταινιών μεταξύ αυτών και της ταινίας Death Race.

Advertisement

Σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες μέσα από το γκαράζ όπου κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα των ταινιών, αλλά και του δημιουργού Dennis Maccarthy εδώ..




Στο βίντεο πιο κάτω μπορείτε να πάρετε μία γεύση απο το γκαράζ του Danny αλλά και απο το το “θηρίο” του Vin.