Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Έρχονται τα Windows 10

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται τα Windows 10

Men + Speed

Έρχονται τα Windows 10

Men + Speed

Τα Windows 10 είναι το επόμενο λειτουργικό σύστημα που ετοιμάζει η Microsoft (MSFT, Tech30) μετά τα Windows 8.1 για υπολογιστές.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Αν και είχε πει πριν από ένα μήνα ότι τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου, πριν λίγες μέρες διευκρίνισε ότι δεν θα είναι σε θέση όλοι οι χρήστες να τα έχουν την ίδια ημέρα. Επέλεξε να κάνει τις αναβαθμίσεις αργά, σε κύματα.

Σε ένα blog post, ο Terry Myerson, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Microsoft ειδικευόμενος στον τομέα των Λειτουργικών Συστημάτων των Windows, είπε ότι η αναβάθμιση των Windows σε Windows 10 θα γίνει πρώτα σε “Windows Insiders», δηλαδή σε μια ομάδα, η οποία θα απαρτίζεται από 5.000.000 ανθρώπους που θα δοκιμάζουν μια preview έκδοση των Windows 10.

Advertisement
Advertisement

Μετά τους «Insiders», η Microsoft θα ξεκινήσει την κοινοποίηση σε ανθρώπους που διατηρούν αντίγραφα των Windows 10 και μπορούν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση, σιγά-σιγά μετά τις 29 Ιουλίου. «Εάν έχετε ήδη κρατήσει ένα αντίγραφο, το PC σας έχει επιβεβαιωθεί ως συμβατό», δήλωσε ο Myerson.

windows10-a640

Η καθυστέρηση στην κυκλοφορία ήρθε εν μέρει επειδή τα Windows 10 είναι σε πολύ μεγάλη ζήτηση. Η Microsoft αναμένει 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές να τρέξουν τα Windows 10 σε δύο με τρία χρόνια.

Advertisement

«Θέλουμε να βεβαιώσουμε ότι όλοι σας έχετε μια μεγάλη εμπειρία αναβάθμισης, οπότε τα Windows 10 θα τεθούν σε κυκλοφορία σε φάσεις, γεγονός που θα βοηθήσει στη διαχείριση της ζήτησής τους», ανακοίνωσε ο Myerson. «Παραμένουμε ταπεινοί από τον ενθουσιασμό σας και δεν μπορούμε να περιμένουμε να παραδοθούν τα Windows 10 σε εσάς σύντομα».

Η αργή εξάπλωση οφείλεται επίσης στην ανάγκη να δοκιμάσουν τα εκατομμύρια των διαφορετικών υπολογιστών με Windows 7 και 8 για τη συμβατότητά τους με τα Windows 10. Η Apple (AAPL, Tech30) μπορεί να ενημερώσει το iOS σε μια μέρα, γιατί υπάρχουν μόνο μερικά διαφορετικά είδη των iPhones και iPads στην αγορά. Οι υπολογιστές όμως με Windows είναι σχεδόν τόσο διαφορετικά όσο οι νιφάδες χιονιού.

Advertisement

windows10-b640

Επιπλέον, ο Myerson δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπολογιστών με Windows 7 και 8 θα είναι πλήρως συμβατοί με τα Windows 10, ωστόσο βέβαια η εταιρεία δεν έχει τελειώσει ακόμη τις δοκιμές.

Για τους χρήστες των Windows 7 και 8,1, τα νέα Windows θα είναι δωρεάν για ένα έτος. Μετά την περίοδο αυτή, η τιμή ξεκινά από 119 δολάρια.

Advertisement

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για τις επιχειρήσεις και τα σχολεία θα είναι διαθέσιμα στη 1 Αυγούστου.