Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Αλλαγή ημερομηνίας για την έκθεση του Detroit

Ελλάδα 6:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγή ημερομηνίας για την έκθεση του Detroit

Men + Speed

Αλλαγή ημερομηνίας για την έκθεση του Detroit

Men + Speed

Oι διοργανωτές του Detroit Auto Show ήθελαν να μεταφέρουν την εκδήλωση από τον Ιανουάριο είτε στον Οκτώβριο είτε στον Ιούνιο και τελικά την έκαναν την αλλαγή. Μετά από πολλές δεκαετίες που η έκθεση πραγματοποιείται τον Ιανουάριο, τώρα τα πράγματα αλλάζουν. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ανακοίνωσαν ότι το 2020 το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουνίου. Ο λόγος για την αλλαγή της ημερομηνίας είναι πολύ απλός. Τον Ιανουάριο έχει πολύ κρύο και δεν ευνοούνται εκθέσεις και γενικά υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα, η παρουσίαση των νέων μοντέλων.

Άλλος ένας λόγος για την αλλαγή αυτή είναι η μείωση του κόστους, καθώς τα έξοδα για τις εταιρείες αλλά και εκείνα που αφορούν στις διανυκτερεύσεις των στελεχών τους είναι λιγότερα τον Ιούνιο σε σχέση με τις αρχές του Ιανουαρίου. Επίσης, σίγουρα ο καλύτερος καιρός του καλοκαιριού υπόσχεται και αύξηση στην επισκεψιμότητα της έκθεσης (τόσο των αυτοινητοβιομηχανιών όσο και του κοινού).

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, στο Detroit του 2019 δεν θα δούμε την Audi, την BMW, την Mercedes-Benz, την Volvo, τη Maserati και τη Ferrari, αλλά και κάποιες άλλες μάρκες όπως τη Jaguar Land Rover, τη Mazda και την Porsche, οι οποίες δεν έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Λέγεται ότι η Ford, η GM, η Toyota και η Hyundai έχουν ήδη εκφράσει την ικανοποίηση της για την απόφαση αυτή.

Η καλοκαιρινή ημερομηνία είναι πιο ελκυστική αλλά βέβαια και εξίσου σημαντική. «Θέλουμε να ξεφύγουμε από το τετριμμένο και κλασικό μοντέλο έκθεσης. Η νέα κατεύθυνση και η εστίαση της έκθεσης θα διαταράξουν το στυλ των παραδοσιακών εμφανίσεων και θα δημιουργήσουν ένα νέο γεγονός που δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν.», δήλωσε ο πρόεδρος της Detroit Auto Dealers Association, Doug North.

Ο Rod Alberts, εκτελεστικός διευθυντής του DADA, δήλωσε στην News το Μάρτιο ότι μια αλλαγή ονόματος συζητιέται εδώ και χρόνια. Περίπου δώδεκα νέα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.