Live Κίνηση
Περισσότερα
LAND ROVER 2022

Range Rover: Στην όπερα αλλά και στη λάσπη

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Range Rover: Στην όπερα αλλά και στη λάσπη

LAND ROVER 2022

Range Rover: Στην όπερα αλλά και στη λάσπη

LAND ROVER 2022

Η τεχνολογία PHEV πρωταγωνιστεί στη νέα και πλούσια γκάμα σύγχρονων κινητήριων συνόλων του νέου και πολυτάλαντου μεγάλου SUV της Land Rover, του Range Rover νέας γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Range Rover θα διαθέτει μια ευρεία γκάμα 3λιτρων 6κύλινδρων σε σειρά κινητήρων, βενζίνης και ντίζελ, νέας γενιάς, με απόδοση από 250 ((D250) έως και 400 PS (P400) αλλά και από έναν V8 βενζίνης 4,4 lt με δύο τουρμπίνες που αποδίδει 530 PS και 76,4 kgm ροπής.

Οι εκδόσεις με τους θερμικούς κινητήρες ενσωματώνουν ήπια υβριδικά συστήματα 48-volt για χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερες εκπομπές ρύπων, ενώ θα υπάρχουν και δύο plug-in εκδόσεις, οι P440e και P510e, με συνδυαστική απόδοση (όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους) 440 και 510 PS.

Advertisement
Advertisement

Αμφότερες χρησιμοποιούν μπαταρία ιόντων λιθίου 38,2 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο αποδίδει 105 kW (143 PS). Η ηλεκτρική αυτονομία τους φτάνει τα 100 km, ενώ το P510e επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,6”.

Και οι δύο εκδόσεις μπορούν να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι τα 140 km/h, ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται χαμηλότερα από τα 30 g/km. Σύμφωνα με την Land Rover, οι οδηγοί των εν λόγω εκδόσεων θα μπορούν να καλύπτουν το 75% του ταξιδιού τους ηλεκτρικά εφόσον ξεκινήσουν με πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Advertisement

Η τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα, ανάμεσα στους δύο άξονας, διασφαλίζει ότι ο χώρος αποσκευών μένει ανεπηρέαστος, το ίδιο και οι εκτός δρόμου ικανότητες του αυτοκινήτου.

H Land Rover φυσικά δεν παρέλειψε να το εξοπλίσει με όλο το οπλοστάσιο της εταιρείας για εκτός δρόμου εξορμήσεις. Εν αρχή, η απόσταση από το έδαφος, που φτάνει το ιλιγγιώδες ύψος των 295 mm.

Advertisement

Μην ξεχνάμε φυσικά και την έξυπνη τετρακίνηση (iAWD), η οποία παρακολουθεί τα ποσοστά πρόσφυσης και τις κινήσεις του οδηγού, 100 φορές το δευτερόλεπτο παρακαλώ, μοιράζοντας ανάλογα την ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες όπως επίσης και ανάμεσα στους πίσω τροχούς.

Υπάρχει επίσης στάνταρ πίσω μπλοκέ διαφορικό και βέβαια το σύστημα Terrain Response 2 το οποίο παρεμβαίνει στην ανάρτηση, τη μετάδοση, το σύστημα διεύθυνσης και τον κινητήρα προκειμένου να βελτιστοποιήσει την απόδοση ανάλογα με τις ανάγκες, από έξι διαφορετικά σενάρια λειτουργίας. Φυσικά ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει τις λειτουργίες ανάλογα με τις επιθυμίες του.

Advertisement

Με το νέο Range Rover μπορείς εύκολα να είσαι πρωταγωνιστής, τόσο έξω από το Μέγαρο Μουσικής όσο και στα δύσβατα μονοπάτια της Βάλια Κάλντα, εκεί που απαιτούν, μάλιστα, τις πιο υψηλές δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ήρθε στην Ελλάδα η νέα γενιά του Range Rover Sport (+τιμές)
Νέο Range Rover: Αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα
H IFI παρούσα στην πρεμιέρα του νέου Range Rover