Live Κίνηση
Περισσότερα
KIA 2022

Η high-tech υπόσταση του ολοκαίνουργιου Kia EV6

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η high-tech υπόσταση του ολοκαίνουργιου Kia EV6

KIA 2022

Η high-tech υπόσταση του ολοκαίνουργιου Kia EV6

KIA 2022

Για την Kia η ηλεκτροκίνηση και συγκεκριμένα το EV6, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εισβάλλει στη VIP αίθουσα των πρωτοκλασάτων Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Advertisement
Advertisement

Ήδη έχει δείξει τα κατάλληλα σημάδια για το πόσο σοβαρά έχει πάρει το ρόλο της, πρώτη απόδειξη τα μέχρι πρότινος εκπληκτικά σε απόδοση ηλεκτρικά μοντέλα της.

Με το EV6 όμως η ιστορία πηγαίνει αλλού αφού η φίρμα ανοίγει τα φτερά της προς την καθιέρωσή της ανάμεσα στους κατασκευαστές πρώτης γραμμής, αυτούς που θα καθορίσουν τις εξελίξεις της νέας σελίδας στην αυτοκίνηση το επόμενο διάστημα.

Η βιομηχανική θύελλα της Kia όπως και ο δυναμισμός της γίνονται αμέσως αντιληπτά όταν αντικρίσεις το EV6 και αρνηθείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. Το εκκεντρικό EV6 τα αλλάζει μεμιάς όλα καθιστώντας την εταιρία πλοηγό στη σχεδιαστική πρωτοπορία της επερχόμενης ηλεκτρικής εποχής.

Advertisement
Advertisement

Το EV6 αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και καλαίσθητα αυτοκίνητα της εποχής, εντυπωσιάζοντας τους πάντες στο πέρασμά του και αναδεικνύοντας, χωρίς να κραυγάζει, την φουτουριστική του υπόσταση.

Το νέο EV6 διαθέτει δυνατότητα φόρτισης 800V και 400V χωρίς την ανάγκη χρήσης έξτρα εξαρτημάτων, κάτι που του εξασφαλίζει ιδιαίτερα μικρούς χρόνους φόρτισης και το φέρνει απέναντι στα κορυφαία και πολύ ακριβότερα μοντέλα της αγοράς.

Advertisement

Δύναται να δεχτεί φόρτιση 350kW και να ανακτήσει το 80% της ενέργειας της μπαταρίας μόλις σε 18 λεπτά, ενώ μπορεί να αποκτήσει έξτρα αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 4 λεπτά. Σε ένα συμβατικό οικιακό wallbox των 11 kW χρειάζεται λίγο πάνω από 7 ώρες για να φθάσει σε πλήρη φόρτιση.

Advertisement

Μία ακόμα πρωτοποριακή ιδιότητα του ηλεκτρικού του συστήματος είναι ότι μπορεί να δώσει ρεύμα από την μπαταρία σε μικρές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές έως 3,6 kW, έχοντας την δυνατότητα να διατηρεί σε λειτουργία ένα οικιακό κλιματιστικό και μία μεγάλη 55άρα οθόνη για πάνω από ένα 24ώρο.

Με περισσότερο από 35% στην μπαταρία του, μπορεί να σύρει αντικείμενα έως και 1.600 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι το EV6 μπορεί να λειτουργήσει ως γεννήτρια για μία περιπετειώδη εξόρμηση στην εξοχή, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των επιβατών σε ρεύμα, χωρίς την ανάγκη γεννήτριας και με μηδενικούς ρύπους και απόλυτη ησυχία.

Υπάρχει επίσης η λειτουργία Utility Mode η οποία επιτρέπει σε συστήματα όπως ο κλιματισμός, τα φώτα ή το σύστημα ψυχαγωγίας να συνεχίσουν να λειτουργούν με την μπαταρία υψηλής τάσης χωρίς να κινδυνεύει να “μείνει” η μπαταρία των 12V.

Advertisement

Η Kia παρέχει στο EV6 ένα εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Τα συστήματα που διαθέτει είναι πολλά, όπως η ειδική διαχείριση της θερμότητας ώστε να μην χάνετε στο περιβάλλον πολύτιμη ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας της μπαταρίας.

Πέραν των παραπάνω, το επαναστατικό EV6 εφοδιάζεται επίσης και με ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο διατίθεται σήμερα σε τεχνολογίες για την υποβοήθηση και την ψηφιακή διασύνδεση των επιβατών.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, το Kia EV6 οδηγεί τις εξελίξεις στη σύγχρονη αυτοκίνηση και κυρίως στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, εκείνον που θα μας απασχολήσει πολύ έντονα τα χρόνια που έρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Kia EV6 «ματσάρει» την Porsche Taycan Turbo S στους ελιγμούς (+video)
KIA EV6: Οι δυνατότητες του infotainment; (video)
Νέο Kia EV6: Εντυπωσιακή επιτάχυνση, αστραπιαία φόρτιση (video)