Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Κατασκοπεία: Αυτό είναι το Skoda Enyaq GT

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατασκοπεία: Αυτό είναι το Skoda Enyaq GT

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Κατασκοπεία: Αυτό είναι το Skoda Enyaq GT

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η Skoda παρουσίασε το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV Enyaq GT και πλέον, ετοιμάζει και την coupe-crossover έκδοσή του. Δείτε αποκλειστικά το πώς θα είναι.

Advertisement
Advertisement

Το Enyaq παρουσιάστηκε από τη Skoda ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο SUV, το πρώτο στην ιστορία της μάρκας.

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για την πολύ δυναμική του εμφάνιση, ενώ διαθέτει αυτονομία κίνησης που μπορεί με μια φόρτιση να φθάσει έως και τα 510 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Skoda δεν θα μείνει μόνο εκεί, αφού ήδη πρωτότυπα της coupe-crossover έκδοσής του έχουν ξεκινήσει να κάνουν τις πρώτες δοκιμές του στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Εμείς, με τη βοήθεια του κατασκόπου μας, σας δίνουμε ωστόσο από σήμερα μια πρώτη γεύση για το νέο μοντέλο, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ακόμη πιο δυναμική αισθητικά έκδοση του Enyaq.

Αρχικά, σε ό,τι αφορά στο εμπρόσθιό του τμήμα, αυτό έχει πολλά κοινά με το Enyaq χωρίς αλλαγές. Πίσω από την άλλη και όπως μπορούμε να δούμε και στη φωτογραφία, το νέο μοντέλο θα αποκτήσει μια οροφή λιγότερο κάθετη, που θα πέφτει πάνω στο ανασηκωμένο πίσω τμήμα.

Skoda-enyaq_iv_e1000x600

Advertisement

Πάντα με βάση τη φωτογραφία του κατασκόπου μας, βλέπουμε ότι τα πίσω πλαϊνά τζάμια θα ελαχιστοποιήσουν το μέγεθός τους συγκριτικά με αυτά του Enyaq (πάνω φωτό), ενώ αναμένεται στο εσωτερικό να υπάρξει ελαφρώς λιγότερος «αέρας» για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Αναμένουμε να δούμε επίσης το εάν θα υπάρχει επίπτωση και στο πορτ-μπαγκάζ του νέου μοντέλου (στο Enyaq έχει χωρητικότητα 585 lt.).

Φυσικά, οι εκδόσεις των ηλεκτροκινητήρων θα έρθουν από το Enyaq και έτσι θα δούμε μια αρχική έκδοση με μπαταρία ιόντων-λιθίου 55 kWh και μοτέρ 148 ίππων, ενώ αμέσως μετά θα υπάρχει η έκδοση με την 62 kWh μπαταρία και μοτέρ 179 ίππων.

Advertisement

Στο ανώτερο άκρο θα υπάρχει η έκδοση με την μπαταρία των 82 kWh και μοτέρ 204 ίππων στην πισωκίνητη επιλογή, 265 ίππων στην τετρακίνητη και με 306 ίππους στην τετρακίνητη RS.

Διαβάστε επίσης:

Skoda Enyaq iV: Μία ματιά στο ευρύχωρο εσωτερικό του (+video)

Advertisement

Ο Hans Joachim Stuck στο τιμόνι του Skoda Sport του 1950

125 χρόνια Skoda: Ταξίδι στο χρόνο με δώδεκα αυτοκίνητα-ορόσημα (+vid)