Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό Newsauto: Έτσι θα είναι η νέα Skoda Octavia

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό Newsauto: Έτσι θα είναι η νέα Skoda Octavia

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό Newsauto: Έτσι θα είναι η νέα Skoda Octavia

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Στις 11 Νοεμβρίου η Skoda θα αποκαλύψει στην Πράγα τη νέα Octavia, όμως εμείς, μέσω του κατασκόπου μας, σας δείχνουμε αποκλειστικά από σήμερα το πώς θα είναι το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την 4η γενιά της Skoda Octavia, η οποία έρχεται στην αγορά 7 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του 3ης γενιάς μοντέλου. Μάλιστα, φέτος η Octavia συμπληρώνει 60 χρόνια από την πρώτη στιγμή που το όνομα «Octavia» εμφανίστηκε στο μοντέλο της Skoda, εξ ου άλλωστε και η εταιρεία θέλει το νέο μοντέλο να παρουσιαστεί πριν ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά την επέλαση των SUV, η Octavia παραμένει το πιο σημαντικό μοντέλο της Skoda και αυτό με τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο σήμερα.

Πώς όμως θα είναι το νέο μοντέλο; Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές μας φωτογραφίες, η νέα Octavia δεν θα αλλάξει ολοκληρωτικά σε σχέση με την τωρινή, αλλά αντίθετα θα εξελίξει τη σχεδίαση της υπάρχουσας κερδίζοντας σε δυναμισμό. Πολλά κοινά θα έχει το νέο μοντέλο με την μεγαλύτερη ανανεωμένη Superb, αφού στο εμπρόσθιο τμήμα συναντούμε νέα μακρόστενα φώτα στη θέση των τωρινών διπλών, πλατύτερη γρίλια και προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές και αλουμινένια ένθετα στα πλαϊνά. Στο πίσω μέρος από την άλλη, βλέπουμε τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Skoda, με πιο μοντέρνα φώτα, αναγραφή του «SKODA» πάνω στην πόρτα και περισσότερες οριζόντιες γραμμές.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύπτουμε τη νέα γενιά του Opel Mokka

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, εκτός της στέισον έκδοσης που σας δείχνουμε, η Octavia θα έχει και πάλι και σεντάν επιλογή. Στο κομμάτι των κινητήρων, αναμένουμε την παρουσία των νεότερων turbo μοτέρ βενζίνης και diesel της μάρκας, από 1,0 λίτρα για τα πρώτα και 1,6 λίτρα για τα δεύτερα. Το παρών στη γκάμα παραδοσιακά θα λέγαμε, αναμένεται να δώσει και η κορυφαία έκδοση RS, με τουλάχιστον 245 ίππους ισχύος και σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Επιπλέον αυτών, η Octavia θα μπει και αυτή στο χορό των plug-in υβριδικών μοντέλων, αποκτώντας και την σχετική έκδοση iV, η οποία θα χρησιμοποιεί αντίστοιχο σύστημα με αυτό του Golf GTE. Σημειώστε ότι θα υπάρχουν και εκδόσεις με «ήπιο» υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με κάποιους από τους κινητήρες βενζίνης και diesel. Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό της τέλος, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα έχουμε ακόμη καλύτερους χώρους και περισσότερη εσωτερική πρακτικότητα συγκριτικά με την τωρινή Octavia, ενώ και λειτουργικά, αναμένουμε μια καμπίνα με πολλές νέες και μεγαλύτερες από ποτέ ψηφιακές οθόνες, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo GTV;
Έτσι θα είναι το νέο Audi Q5Αποκλειστικό Newsauto: Το νέο VW Golf GTI θα είναι πιο ισχυρό από ποτέ
Κατασκοπεία: Αποκαλύπτουμε τη νέα γενιά του Nissan Qashqai

Advertisement