Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Η πρώτη εικόνα του νέου Hyundai i30X

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Η πρώτη εικόνα του νέου Hyundai i30X

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Η πρώτη εικόνα του νέου Hyundai i30X

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Για πρώτη φορά στην ιστορία το Hyundai i30 θα αποκτήσει crossover έκδοση, με το νέο i30X να έρχεται για να διεκδικήσει μερίδιο στην δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων υπερυψωμένων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η συνταγή άλλωστε για την ίδια την Hyundai είναι γνωστή και μάλιστα πετυχημένη εκ του αποτελέσματος, μέσω της «αδελφής» Kia και του XCeed, της crossover έκδοσης της νεότερης γενιάς του Kia Ceed.

Έτσι λοιπόν, το νέο Hyundai i30X θα πατήσει πάνω στο ίδιο μοτίβο και θα βασιστεί πάνω στην επόμενη γενιά του i30 (αναμένεται στην αγορά το 2022), έχοντας μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, καθώς και «περιπετειώδεις» αισθητικές επεμβάσεις (περιμετρικά μαύρα προστατευτικά, τονισμένους προφυλακτήρες, ράγες οροφής κ.λπ.).

Από εκεί και πέρα και όπως βλέπετε και στην αποκλειστική μας φωτογραφία, το i30X θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική «γλώσσα» της επόμενης γενιάς του i30, με μπροστινό μέρος στο οποίο ξεχωρίζουμε τα νέα μακρόστενα φώτα με LED, τη χρωμιωμένη λωρίδα που τα συνδέει, καθώς και τη νέα κυψελλοειδή μάσκα.

Advertisement
Advertisement

Αποκλειστικό: Αυτοκινητοβιομηχανία – κολοσσός είναι έτοιμη να μπεί στην ΕΛ.Β.Ο

Προχωρώντας προς τα πίσω μπορούμε να διακρίνουμε αρκετές ομοιότητες στις γραμμές του αμαξώματος με αυτές του νέου XCeed (κάτω φωτογραφία), σε ένα 5θυρο αποτέλεσμα με σαφώς ελκυστικό design.

Advertisement

Στα υπόλοιπα στοιχεία του το νέου i30X αναμένουμε μια πλήρη γκάμα με turbo μοτέρ βενζίνης και diesel σε χωρητικότητες από 1.0 λίτρα. Είναι σίγουρο βέβαια ότι όλα τα μοτέρ βενζίνης θα συνδυάζονται με κάποιο «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης. Επίσης, αναμένουμε και έκδοση με plug-in υβριδικό σύστημα, κάτι που θα το συναντήσουμε βέβαια και στις υπόλοιπες εκδόσεις αμαξώματος του επόμενου i30. Όσο για το εάν θα αποκτήσει και σπορ, γρήγορη έκδοση N, αυτό αποκλείεται λόγω του διαφορετικού χαρακτήρα του i30X.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo GTV;
Έτσι θα είναι το νέο Audi Q5
Αποκλειστικό Newsauto: Το νέο VW Golf GTI θα είναι πιο ισχυρό από ποτέ