Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο SEAT Leon

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο SEAT Leon

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο SEAT Leon

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Όντας ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη SEAT, το καινούργιο Leon έρχεται το 2020 και εμείς, σας αποκαλύπτουμε από σήμερα το ποιόν του.

Advertisement
Advertisement

To νέο Leon θα αντικατασταθεί την επόμενη χρονιά με ένα εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο θα μοιραστεί την πλατφόρμα, τους κινητήρες του και την τεχνολογία του με το πρόσφατα παρουσιασμένο VW Golf 8ης γενιάς.

Το νέο μοντέλο είναι πολύ σημαντικό για τη μάρκα αφού θα αποτελέσει το πρώτο από τα 6 νέα αυτοκίνητα της SEAT που αναμένουμε μέσα στην επόμενη τριετία, μέσω των οποίων η εταιρεία θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη προϊοντική επίθεση.

Παράλληλα, το νέο Leon για πρώτη φορά στην ιστορία θα αποκτήσει και μια plug-in υβριδική έκδοση, μπαίνοντας έτσι στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης. Φυσικά, θα υπάρξουν όλες οι νεότερες εκδόσεις των 1.0 και 1.5 TSI κινητήρων βενζίνης και 1.6 TDI πετρελαίου, που θα έχουν και «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, με βάση τη φωτογραφία του κατασκόπου μας, βλέπουμε ότι το νέο Leon θα αποκτήσει μια πιο δυναμική εμφάνιση συγκριτικά με το υπάρχον. Με περισσότερες ακμές, τονισμένες νευρώσεις και ένα 5θυρο αμάξωμα που εφαρμόζει πολλές κουπέ λύσεις, το νέο Leon αναμένεται να ξεχωρίζει στο δρόμο.

Μεμονωμένα τώρα, ειδικά για τις πιο σπορτίφ εκδόσεις του FR και CUPRA θα έχουμε και κάποιες επιπλέον επεμβάσεις στο αμάξωμα όπως πιο δυναμικούς προφυλακτήρες, περιμετρικά σπόιλερ, μεγαλύτερες ζάντες κ.λπ., που θα του προσδώσουν μια πιο δυναμική εικόνα.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα δούμε το νέο Leon στην αγορά, αυτό αναμένεται να συμβεί στα μέσα του 2020, αφού πρώτα πιθανότατα το νέο μοντέλο θα κάνει την εμφάνισή του μπροστά σε κοινό τον ερχόμενο Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Διαβάστε επίσης:
Αποκλειστικό Newsauto: Έτσι θα είναι το νέο Fiat Punto
Αποκλειστικό: 3 νέες Mercedes που έρχονται το 2020
Αποκαλύπτουμε τη νέα γενιά του Nissan Qashqai

Advertisement