Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι η επόμενη Porsche Panamera;

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι η επόμενη Porsche Panamera;

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι η επόμενη Porsche Panamera;

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Με την ηλεκτρική Taycan να μπαίνει δυναμικά στην αγορά, τι θα γίνει με τη νέα Porsche Panamera που θα έρθει το 2023; Δείτε όλες τις πληροφορίες μας.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης. Η Taycan, το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο στην ιστορία είναι εδώ, έτοιμο να κλέψει κοινό από την αντίστοιχης σχεδίασης και ύφους Panamera.

Τι θα γίνει λοιπόν με την επόμενη γενιά του μεγάλου 4θυρου κουπέ της Porsche; Πώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την επίσης 4πορτη κουπέ – αλλά πιο κοντή σε μήκος κατά 9 εκατοστά – Taycan;

Με βάση τις πληροφορίες των κατασκόπων μας, η νέα Panamera που θα έρθει το 2023 δεν θα είναι ηλεκτρική. Θα έχει μοτέρ μόνο εσωτερικής καύσης και υβριδικά. Τα τελευταία σίγουρα θα έχουν μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία από ό,τι στις σημερινές υβριδικές Panamera, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εναλλακτικές προτάσεις της ηλεκτρικής Taycan.

Advertisement
Advertisement

Βασικό στοιχείο της νέας Panamera θα είναι και αυτό της προώθησής της έναντι της Taycan, ως της γρηγορότερης 4πορτης Porsche. Όσο και εάν η εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ραγδαία, οι επιδόσεις τους και οι γενικότεροι περιορισμοί από το αυξημένο βάρος τους, δεν τους επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να ανταγωνιστούν άμεσα π.χ. σε μια πίστα το σπορ χαρακτήρα και επιδόσεις ενός αυτοκινήτου με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Για αυτό το λόγο και η νέα Panamera δεν θα χτιστεί πάνω σε ηλεκτρική πλατφόρμα, περιορίζοντας τις επιλογές της σε εκδόσεις με αμιγώς μοτέρ εσωτερικής καύσης και σε εκδόσεις με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement

Οι πρώτες εκδόσεις θα απευθυνθούν κυρίως σε αγορές όπου τα γρήγορα μοντέλα με μοτέρ βενζίνης συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να έχουν κοινό π.χ. Ρωσία, Μέση Ανατολή κ.λπ., ενώ οι δεύτερες στην πιο περιβαλλοντικά «ευαίσθητη» Ευρώπη, στην Κίνα και στις Η.Π.Α.

Αισθητικά, η νέα Panamera όπως μπορείτε να δείτε και στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία μας, θα αποκτήσει ένα πιο «ρευστό» και αεροδυναμικό 4θυρο κουπέ αμάξωμα συγκριτικά με αυτό της τωρινής Panamera.

Advertisement

Όπως συνηθίζει η Porsche, δεν θα αλλάξει δραματικά η εμφάνιση του νέου μοντέλου, αλλά σε κάθε περίπτωση η νέα Panamera θα είναι και πάλι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα των διαστάσεών του.