Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2024

Jeep Compass: Παράδοση και premium ποιότητα με 296 ευρώ το μήνα!

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Compass: Παράδοση και premium ποιότητα με 296 ευρώ το μήνα!

JEEP 2024

Jeep Compass: Παράδοση και premium ποιότητα με 296 ευρώ το μήνα!

JEEP 2024

Το Compass ανανεώθηκε, έγινε πιο μοντέρνο και με περισσότερη τεχνολογία, παραμένοντας η πιο ολοκληρωμένη πρόταση της κατηγορίας του για κάθε είδους έδαφος.

Advertisement
Advertisement

Ένα αυτοκίνητο που χαρακτηρίζει στο μέγιστο βαθμό την παρουσία της Jeep στην Ευρώπη είναι το Compass. Το μοντέλο που συνδυάζει την τεράστια παράδοση της εταιρείας στην δημιουργία οχημάτων παντός εδάφους με premium χαρακτηριστικά ποιότητας και ανέσεις πολυτελείας που συναντά κανείς σε ακριβότερα μοντέλα.

Η πρόσφατα ανανεωμένη γενιά του βρίσκεται ήδη στην χώρα μας, έχοντας ως στόχο να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του Compass στην αγορά ως το μοντέλο που μπορεί να συνδυάζει τα κορυφαία χαρακτηριστικά στην άσφαλτο, με εξαιρετικές δυνατότητες και εκτός δρόμου.

Ταυρόχρονα έχει αρκετές βελτιώσεις στην σχεδίαση του αμαξώματος, με την ανανεωμένη πιο μοντέρνα μάσκα να αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Επίσης οι προβολείς μαζί με τον ανανεωμένο προφυλακτήρα δημιουργούν μία ακόμα πιο επιβλητική εντύπωση στην παρουσία του Compass.

Το σαλόνι διαθέτει καθαρό σχεδιασμό με μοντέρνες γραμμές και αναβαθμισμένη άνεση για τους επιβάτες.

Οι χώροι χάρη στην εξαιρετική εκμετάλλευση των 4,4 μέτρων του αμαξώματος είναι εξαιρετικοί, προσφέροντας άνεση για τις μετακινήσεις 5 επιβατών και των αποσκευών τους.

Advertisement

Τα καθίσματα είναι ανατομικά σχεδιασμένα για ξεκούραστα ταξίδια ενώ διαθέτουν ηλεκτρική υποβοήθηση και είναι και θερμαινόμενα και με εξαιρετικής ποιότητας επένδυση.

Οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι πλούσιοι, ιδίως στην Plug-in έκδοση, η οποία διαθέτει πολλές μικρές κρυφές θήκες στο κεντρικό τούνελ, πίσω από το λεβιέ ταχυτήτων και κάτω από το υποβραχιόνιο.

Advertisement

Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται είναι αναβαθμισμένη, διατηρώντας πάντα αυτή την premium αίσθηση που πάντα ξεχώρισε το Compass από τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του.

Σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό του κόσμο, το Compass εφοδιάζεται με ένα νέο επεξεργαστή με πενταπλάσια υπολογιστική ισχύ για πιο άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού και ενσωμάτωση πολλών νέων λειτουργιών.

Ο εξοπλισμός επίσης είναι ιδιαίτερα πληθωρικός δίνοντας ένα premium στίγμα στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Υπάρχουν μεταξύ άλλων στάνταρ κάμερα 360 μοιρών, πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), handsfree άνοιγμα χώρου αποσκευών καθώς και καλώδιο φόρτισης Mode3 για τα δημόσια σημεία φόρτισης στην έκδοση Compass 4xe.

Advertisement

Το Compass προσφέρεται στην αγορά της χώρας μας σε δύο εκδόσεις, με καινοτόμα υβριδικά συστήματα κίνησης.

Το σύστημα κίνησης e-Hybrid διαχειρίζεται απρόσκοπτα το σύστημα πρόωσης, αλλάζοντας αυτόματα μεταξύ των λειτουργιών πλήρους ηλεκτροκίνησης, υβριδικής κίνησης και του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η διαδικασία αυτή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας 48V, η οποία είναι υγρόψυκτη και έχει χωρητικότητα 17,5Ah, οι συνθήκες οδήγησης σε πραγματικό χρόνο και άλλες παράμετροι. Αυτό το έξυπνο σύστημα εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις σε διαφορετικά σενάρια οδήγησης.

Στο επίκεντρο του συστήματος βρίσκεται ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας των 1,5 λίτρων με απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής.

Το υβριδικό σύστημα διαθέτει εξελιγμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας, όπως το «e-creeping», η οποία επιτρέπει σύντομες κινήσεις προς τα εμπρός χωρίς το πάτημα του γκαζιού ή το «e-parking» όπου το όχημα μπορεί να σταθμεύσει χρησιμοποιώντας 100% ηλεκτρική λειτουργία.

H δεύτερη επιλογή για το εξαιρετικό SUV της Jeep είναι εκείνη που συνδυάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, το Compass 4xe.

Το 4xe αποτελεί ένα από τα πιο πρωτοποριακά συστήματα PHEV στην αγορά, παρέχοντας όχι μόνο υψηλή απόδοση που φθάνει συνδυαστικά τους 240 ίππους, αλλά και τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης έως 50 χιλιόμετρα, καθώς και το πιο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης που έχει παρουσιάσει ποτέ η ιστορική εταιρεία.

Παράλληλα εφοδιάζεται με τα προγράμματα του Select-Terrain, μαζί με χαρακτηριστικά όπως το Hill Descent Control και το κλείδωμα της τετρακίνησης, τα οποία αναδεικνύουν και στο Compass την μακρά παράδοση της Jeep στο off road.

H συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αγορά εταιρικών οχημάτων στην χώρα μας, καθώς εκτός από την ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή συνοδεύεται και από μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης ενώ κινείται ελεύθερα στον δακτύλιο.

Το Jeep Compass συνοδεύεται από μία πολύ ανταγωνιστική προσφορά της ελληνικής αντιπροσωπείας, καθώς μπορεί κανείς να το αποκτήσει με δόσεις των 296 ευρώ το μήνα σε ένα πρόγραμμα 48 μηνών.

Το τετρακίνητο plug-in υβριδικό Compass διατίθεται σε πέντε εκδόσεις, με πολύ πλούσιο εξοπλισμό ακόμα και από την βασική έκδοση Altitude.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όλες οι εκδόσεις του Jeep Compass υποστηρίζονται από εγγύηση και οδική βοήθεια διάρκειας 4 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στην επίσημη ιστοσελίδα jeep.gr.