Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2024

Jeep Avenger e: Η ηλεκτροκίνηση στη σωστή διάσταση

Ελλάδα 3:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Avenger e: Η ηλεκτροκίνηση στη σωστή διάσταση

JEEP 2024

Jeep Avenger e: Η ηλεκτροκίνηση στη σωστή διάσταση

JEEP 2024

Το νέο Jeep Avenger σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική μάρκα δημιουργεί εξ ολοκλήρου ένα μοντέλο στην Ευρώπη για την Ευρώπη και αξίζει συγχαρητήρια γι’ αυτό.

Advertisement
Advertisement

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Avenger, κέρδισε τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2023 και χωρίς αμφιβολία μπήκε δικαίως στις καρδιές των Ευρωπαίων αγοραστών.

Ακόμα ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τη γοητεία του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Jeep είναι ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο από την επίσημη παρουσίασή του, καταχωρήθηκαν περισσότερες από 40.000 παραγγελίες.

Advertisement
Advertisement

Το Jeep Avenger σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με γνώμονα τα απαιτητικά δεδομένα, τις μεταφορικές ανάγκες και την αυτοκινητική κουλτούρα των Ευρωπαίων πελατών, διατηρώντας όμως τη συνολική φιλοσοφία της μάρκας που την έχει κάνει να ξεχωρίζει εδώ και δεκαετίες.

Αυτό που πέτυχε η σχεδιαστική ομάδα είναι να συνδυάσει το μεταμοντέρνο στιλ με την αυθεντική ταυτότητα της Jeep, η οποία εδώ εκφράζεται με μια κλειστή μάσκα και τις παραδοσιακές επτά κατακόρυφες φέτες. Επιπρόσθετα, το υπόλοιπο αμάξωμα διαθέτει ήπια δυναμική εμφάνιση από την οποία απουσιάζουν οι ακρότητες και οι υπερβολές, ανοίγοντας το δρόμο στην κομψότητα…

Advertisement

Το φιλόξενο και ποιοτικό εσωτερικό του Jeep Avenger είναι ευρύχωρο και διαμορφωμένο ώστε να τονίζεται ο δυναμικός χαρακτήρας του μοντέλου, χωρίς παράλληλα να ατονεί η πολύτιμη κληρονομιά που κουβαλά το αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα είναι σύγχρονο, με δύο έγχρωμες οθόνες διαγωνίου 10,25 ιντσών έκαστη, αλλά και υπερσύγχρονο σύστημα πολυμέσων που από κοινού δημιουργούν ένα πλήρες ψηφιακό περιβάλλον κορυφαίας συνδεσιμότητας.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Jeep Avenger βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis, αποδίδει 156 ολοζώντανους ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 260 Nm. Οι μπαταρίες έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 54 kWh και δίνουν μέση αυτονομία 400 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο μετρήσεων WLTP.

Advertisement

Με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος DC, ο συσσωρευτής του Jeep Avenger μπορεί να φορτίσει από το 20% έως το 80% μέσα σε μόλις 24 λεπτά της ώρας, ενώ μέσα σε μόλις τρία λεπτά της ώρας αποκτά ενέργεια ικανή να κινήσει το αυτοκίνητο για απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Advertisement

Με λίγα λόγια, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep είναι μία καταιγιστική επίδειξη τεχνολογίας, αλλά και βαθιάς πίστης στο DNA ενός από τους πιο εμβληματικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Avenger: Η τέχνη της γοητείας
Δοκιμή: Jeep Avenger 156 PS 54 kWh
Jeep Avenger: Πουλάει σαν ζεστό ψωμί στην Ευρώπη