Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2022

Jeep Renegade 4xe: Με στιλ και φαντασία

Ελλάδα 10:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Renegade 4xe: Με στιλ και φαντασία

JEEP 2022

Jeep Renegade 4xe: Με στιλ και φαντασία

JEEP 2022

Με οικολογικές ευαισθησίες και ηλεκτρικό ρεύμα στις φλέβες του, το νέο Jeep Renegade, έτσι όπως δεν το οραματίστηκαν ποτέ οι αμέτρητοι cowboys οπαδοί του. Καιρός να γνωρίσουν τη νέα πτυχή του.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, επιχειρείται με απόλυτη επιτυχία ο εξηλεκτρισμός του, με όση τεχνολογία μπορεί να φανταστεί κανείς, ή καλύτερα, ότι εκλεκτό διαθέτει στα ράφια της η εταιρία. Κάτι σαν e-highlander δηλαδή…

Σχεδιαστικά πρόκειται για αντίδοτο στη μονοτονία, κυρίως στην ομοιομορφία των σημερινών ημίψηλων SUV από όπου κι αν προέρχονται. Θέλεις να το κοιτάζεις από όλες τις γωνίες, να περιεργάζεσαι οπτικά την κυβιστική λογική με τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που δικαίως τρελαίνουν το μάτι.

Advertisement
Advertisement

Η μάσκα-ορόσημο, οι γρίλιες και τα φωτιστικά αναδύουν ένα αρμονικό σύνολο, στο οποίο μετράς τα λεπτά προτού επιβιβαστείς. Δεν μοιάζει με κάτι άλλο, αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα. Η σεβαστή απόσταση από το έδαφος (186,3 mm) συνεπάγεται πως ανεβαίνεις στο Jeep και απολαμβάνεις εποπτική θεώρηση των πραγμάτων.

Εδώ θα βρεις εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μεγάλα Jeep εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή, στιβαρή συναρμογή υλικών για παραδοσιακή αντοχή στη σκληρή χρήση, ποτηροθήκες αλλά και θήκες για μικροαντικείμενα.

Υπάρχουν επίσης ως σήμα κατατεθέν στιλιστικές πινελιές που επιβεβαιώνουν σε ποιο αυτοκίνητο επιβιβάστηκες: Η χειρολαβή πανικού στη δεξιά πλευρά του ταμπλό, το καλοσχεδιασμένο τιμόνι και επί του προκειμένου, οι αμέτρητοι διακόπτες του υβριδικού συστήματος και της τετρακίνησης.

Advertisement

Στην κεντρική κονσόλα τώρα, η οθόνη αφής των 8,4 ιντσών λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα Uconnect συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, στις εφαρμογές του συστήματος υπάρχει επιλογή που παρέχει πληροφορίες για την “ηλεκτρική κίνηση”, όπως το ιστορικό κατανάλωσης, η κατανάλωση μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο, η δυνατότητα προγραμματισμένης φόρτισης, η επιλογή ταχύτητας φόρτισης κ.α.

Advertisement

Το Renegade 4xe Plug in Hybrid φοράει τον 1.3 βενζινοκινητήρα turbo των 180 PS. Η διαφορά εδώ έγκειται στη συνεργασία του με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας βρίσκεται τοποθετημένος εμπρός και συνδυάζεται με τον βενζινοκινητήρα λειτουργώντας ως γεννήτρια, ενώ ο δεύτερος, ενσωματώνεται στον πίσω άξονα μαζί με το ηλεκτρονικό διαφορικό (e-axle) αποδίδοντας επιπρόσθετα 60 PS (συνδυαστική ισχύς 240 PS).

Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 11,4 kWh και δύναται να φορτίσει μερικώς είτε μέσω του κινητήρα και της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, είτε πλήρως μέσω της ειδικής θύρας που υπάρχει πίσω αριστερά. Το Renegade προσφέρει στον χρήστη έως 50 km ηλεκτροκίνησης.

Advertisement

Δεν χρειάζεται δηλαδή να καταναλώσετε βενζίνη, εφόσον κινείστε καθημερινά σε αποστάσεις κάτω των 50 km εντός πόλης. Ευεργετικό στοιχείο στις μέρες μας. Το τελικό αποτέλεσμα προσδιορίζει ένα προικισμένο SUV με ξεχωριστή ταυτότητα εκπληρώνοντας πλήρως τις προσδοκίες των δημιουργών του αλλά και τις ανάγκες των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Renegade: Διαχρονικό στιλ, σύγχρονη τεχνολογία
Jeep: Νέες υβριδικές εκδόσεις για Renegade και Compass (Τιμές)
Πώς στρίβει υπό πίεση το Jeep Renegade 4xe;