Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2022

Οι αρετές του νέου Jeep Renegade

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι αρετές του νέου Jeep Renegade

JEEP 2022

Οι αρετές του νέου Jeep Renegade

JEEP 2022

Στην απαίτηση των απόλυτων επιδόσεων το νέο Jeep Renegade με την ηλεκτρική αρωγή ξαφνικά “βγάζει φτερά”. Μάλιστα, με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη οι πολύ χαμηλές τιμές κατανάλωσης αποτελούν πραγματικά εύκολη υπόθεση.

Advertisement
Advertisement

Η πλήρης φόρτιση σε οικιακό ρεύμα απαιτεί κάτι παραπάνω από 4 h (2 h με το δωρεάν easyWallbox 7,3 kWh). Παράλληλα, οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται στα μόλις 46 g/km, κάτι που μεταφράζεται σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

H έκδοση e-Hybrid ξεχωρίζει από το διακριτικό πράσινο «e» στην πίσω πόρτα και το διαφορετικό μότο: There is only one earth (παράφραση του: There is only one Jeep).

Στις αλλαγές, που δεν φαίνονται η έκδοση e-Hybrid συνδυάζει τον turbo κινητήρα βενζίνης των 1.500 κυβικών που αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής, με έναν συμπαγή ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο κιβώτιο DCT. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να αποδώσει επιπλέον έως και 15 kW (20 ίππους), με τη λειτουργία e-Boost.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει φυσικά και η έκδοση 4xe plug in hybrid που υιοθετεί τρία προφίλ οδήγησης: Hybrid, Electric και E-Save. To βασικό Hybrid είναι προκαθορισμένο με την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Διαχειρίζεται το σύστημα με αποδοτικό τρόπο για μέγιστη απόδοση και οικονομία. Ο θερμικός και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργούν παράλληλα, με το σύστημα να δίνει προτεραιότητα στην ηλεκτρική κίνηση.

Όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας μειωθεί τότε χρησιμοποιείται ο βενζινοκινητήρας ακολουθώντας έναν ειδικό αλγόριθμο (Hybrid Control Processor – HCP) ώστε να μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα του συστήματος.

Advertisement

Το πρόγραμμα Electric προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μέγιστη αυτονομία 50 km. Bελτιστοποιεί την κίνηση με ηλεκτρική ενέργεια μέσω διαφορετικής ρύθμισης του HCP. Το όχημα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά όσο το επιτρέπει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και στη συνέχεια, αν πέσει το επίπεδο φόρτισης ή ο οδηγός πατήσει βαθιά το πεντάλ του γκαζιού περνά αυτόματα στη λειτουργία “Hybrid”.

Υπάρχει φυσικά και το E-Save που διατηρεί τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας υποστηρίζοντας δύο δευτερεύουσες λειτουργίες, τις Passive E-SAVE και Active E-SAVE. Στο Passive E-SAVE διατηρείται ο βαθμός φόρτισης της μπαταρίας με τη βοήθεια του θερμικού κινητήρα, ενώ στο Active E-SAVE η μπαταρία φορτίζει έως το 80% μέσω της λειτουργίας του θερμικού κινητήρα αλλά και του εμπρός ηλεκτροκινητήρα-γεννήτριας.

Advertisement

Στο δρόμο το Renegade καταφέρνει να σε κάνει να νιώθεις σίγουρος και ατρόμητος για ότι πράττεις με τον τρόπο του μεγαλύτερου Cherokee ή ακόμη πιο χαρακτηριστικά, εκείνων των αμερικάνικων muscle cars που διέπρεψαν σε αστυνομικά σήριαλ της δεκαετίας του ’80.
Σαφώς μεγάλο προβάδισμα και σε αυτή την έκδοση έχει η άνεση της ανάρτησης όπως και η ισοπεδωτική κύλιση σε κακοτράχαλους δρόμους, ή και μακριά από αυτούς.

Η προηγμένη τετρακίνηση βάζει με τη σειρά της ένα λιθαράκι στις δυνατότητες του Jeep. Εννοείται πως οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Το off road ζει και βασιλεύει, έστω και κάτω από ηλεκτρικό μανδύα. Η Jeep επιβραβεύει τον πελάτη με 4ετή εργοστασιακή εγγύηση ή 160.000 km, όπως αντίστοιχα και 8ετή για την μπαταρία με την ίδια ισχύ σε χιλιόμετρα. Πολύ καλά…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς σας φαίνεται αυτή η εκδοχή ενός ηλεκτρικού Jeep Renegade;
Έκπτωση και σημαντικά οφέλη για τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe
Δοκιμή: Jeep Renegade 1.5 Τ e-Hybrid