Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover

Οι λόγοι που η I-PACE χρίστηκε «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι λόγοι που η I-PACE χρίστηκε «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

Jaguar Land Rover

Οι λόγοι που η I-PACE χρίστηκε «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

Jaguar Land Rover

Η Jaguar βρίσκεται σε μία άκρως δημιουργική περίοδο της ιστορίας της, με μία γεμάτη γκάμα από μοντέλα που σφύζουν από τεχνολογικά και προσφέρουν απλόχερα οδηγικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Ως απόδειξη των παραπάνω, η πλήρως ηλεκτροκίνητη I-PACE αναδείχθηκε πρόσφατα «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Τι όμως εξασφάλισε αυτή την επιβλητική υπεροχή έναντι του έντονου ανταγωνισμού;

Όπως χαρακτηριστικά υπερηφανεύονται στη Jaguar, πρόκειται για το πιο τεχνολογικά προηγμένο ηλεκτρικό όχημα με μπαταρίες. Είναι ένα όχημα που αλλάξει ριζικά τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η I-PACE είναι ένα αυτοκίνητο που δεν μοιάζει και δεν έχει την ίδια οδηγική συμπεριφορά με κανένα άλλο. Είναι σχεδιασμένη για να εκμεταλλεύεται πλήρως τον ηλεκτρικό κινητήρα και την αρχιτεκτονική του από αλουμίνιο, προσφέροντας τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου και την πρακτικότητα ενός SUV.

Advertisement
Advertisement

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες της και η σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους παρέχουν 696Nm άμεσης ροπής και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου. Παράλληλα, με κορυφαία αεροδυναμική σχεδίαση με συντελεστή χαμηλής οπισθέλκουσας 0,29d, η I‑PACE έχει δημιουργηθεί για να παρέχει αποτελεσματικότητα καθώς η κίνησή της παρέχει μέγιστη αυτονομία και σταθερότητα.

Οι πελάτες της εμβληματικής μάρκας μπορούν να τη φορτίσουν εύκολα μέσω της υπηρεσίας δημόσιας φόρτισης της Jaguar, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω μιας αποκλειστικής εφαρμογής ή χρησιμοποιώντας μια κάρτα φόρτισης RFID.

Advertisement

Με εξατομικευμένα πακέτα και τιμές φόρτισης που συγκεντρώνονται σε έναν απλό μηνιαίο λογαριασμό, οι κάτοχοι μίας I-PACE έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 85.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement

Από την πρώτη κυκλοφορία της πριν από έναν χρόνο, η I-PACE έχει αποσπάσει συνολικά 55 βραβεία σε όλο τον κόσμο, όπως τα βραβεία «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στη Γερμανία, τη Νορβηγία και το ΗΒ, το βραβείο «Ηλεκτρικό Όχημα της Χρονιάς» του περιοδικού TopGear του BBC, το βραβείο «Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Κίνα και το βραβείο ECOBEST της Autobest.