Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover

H σχεδιαστική γοητεία της νέας Jaguar F-TYPE

Ελλάδα 12:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H σχεδιαστική γοητεία της νέας Jaguar F-TYPE

Jaguar Land Rover

H σχεδιαστική γοητεία της νέας Jaguar F-TYPE

Jaguar Land Rover

Δυναμική, όμορφη και διαχρονική: η νέα F-TYPE φαίνεται πιο θεαματική από ποτέ και ενσωματώνει το σχεδιαστικό DNA της Jaguar στην καθαρότερη μορφή του.

Advertisement
Advertisement

Η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία και μία από τις λειτουργίες της Jaguar είναι να έχει αισθητική. Οι νέες εκπληκτικές εμφανίσεις της νέας F-TYPE, που έχει εξελιχθεί από την προηγούμενη μορφή της ως παγκοσμίως βραβευμένο αυτοκίνητο για τη σχεδίασή του, χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά κομψούς προβολείς LED Pixel, οι οποίοι ενισχύουν τη δυναμική, στιβαρή παρουσία του αυτοκινήτου.

Τα φώτα πορείας ημέρας «J» της Jaguar διαθέτουν τώρα ένα καλλιγραφικό γραφικό: λεπτό κατά μήκος του οριζόντιου στοιχείου του οδηγού φωτός που στη συνέχεια διευρύνεται καθώς κινείται προς τα πάνω, σα να πέρασε από πάνω ένα πινέλο τέχνης. Κατά μήκος του J υπάρχει ένα εξαιρετικά λεπτομερές μονόγραμμα, εμπνευσμένο από το λογότυπο της κληρονομιάς της Jaguar. Το ανάλαφρο γραφικό ενισχύει το οπτικό πλάτος του αυτοκινήτου και αναδεικνύει το δυναμικό των επιδόσεών του.

Στο εσωτερικό του φωτιστικού σώματος υπάρχουν τέσσερις μονάδες LED και η κάθε μία μοιάζει με έναν τέλεια λεπτοδουλεμένο πολύτιμο λίθο. Και πάλι, η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία: Η τεχνολογία Pixel συνδέει έξυπνα τη στερεοφωνική κάμερα που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ με τον ελεγκτή των φώτων. Αυτό επιτρέπει σε κάθε LED να σβήνει ή να μειώνει την έντασή του για να παράγει μια μεγάλη δέσμη που καλύπτει τα οχήματα που διέρχονται από το αντίθετο ρεύμα, ώστε να μη θαμπώνονται άλλοι οδηγοί, καθιστώντας δυνατό τον εξαιρετικό φωτισμό του δρόμου μπροστά.

Advertisement
Advertisement

Η διακριτικά διευρυμένη μάσκα ενισχύει την οπτική παρουσία της νέας F-TYPE. Οι αναλογίες της κλασσικής φόρμας παραμένουν, αλλά τώρα είναι ευρύτερες με βάθος και με ένα νέο εξαγωνικό μοτίβο πλέγματος, με κάθε στοιχείο να είναι γυαλιστερό μαύρο εμπρός και σατινέ μαύρο στις εσωτερικές επιφάνειες. Το περιβάλλον έχει φινίρισμα σε Noble Chrome ή μαύρο γυαλιστερό όταν επιλέγεται το Black Pack ή το Black Design Pack. Οι προφυλακτήρες είναι καινούριοι και παρουσιάζουν πιο τολμηρές επιφάνειες με διακριτικά γραφικά υπογραφών για να βελτιώσουν τη συνολική σχεδίαση και να παρέχουν μεγαλύτερη διαφοροποίηση σε ολόκληρο το μοντέλο, από την F-TYPE έως την F-TYPE R-Dynamic και την F-TYPE R.

Τα μοντέλα R-Dynamic αποκτούν πολυεπίπεδες αεροτομές J, οι οποίες, εκτός του ότι παραπέμπουν σε μια επιρροή από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, βοηθούν επίσης στην καθοδήγηση της ροής του αέρα πιο καθαρά γύρω από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Τα μοντέλα R διαθέτουν μαύρες γυαλιστερές στεφάνες γύρω από τα ανοίγματα, καθιστώντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο δυναμικό, ενώ η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική τους βοηθάει στην περαιτέρω μείωση της οπισθέλκουσας. Σε όλα τα μοντέλα, τα ανοίγματα διαθέτουν ένα μοτίβο πλέγματος που ταιριάζουν με τις κυψέλες της μάσκας. Ένα νέο σχέδιο καπό τύπου κοχύλι διακρίνεται κομψά πίσω από τους κομψούς προβολείς LED. Οι επιφάνειες είναι πιο μαλακές και πιο οργανικές από πριν δίνοντας την εντύπωση «υγρού μετάλλου», εμπνευσμένου από τις πανέμορφες ρέουσες μορφές των μοντέλων της πλούσιας 84χρονης ιστορίας της Jaguar, όπως η C-TYPE και η D-TYPE. Οι αεραγωγοί τοποθετούνται προς τα εμπρός για μεγαλύτερη απόδοση και συνδυάζονται τέλεια με το σμιλευμένο αλουμίνιο που τους περιβάλλει. Πιο πίσω, οι αεραγωγοί στα φτερά διαθέτουν τώρα υπερήφανα το Jaguar Leaper.

Advertisement

Τα πίσω φωτιστικά σώματα LED έχουν επίσης διακριτικά ανανεωθεί. Τώρα πιο κομψά, για να ταιριάζουν με τους προβολείς, διαθέτουν ένα πιο τολμηρό, ελαφρύ γραφικό «Chicane» που εισήγαγε η πλήρως ηλεκτρική I-PACE. Ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα διακριτικό σχέδιο με λεπτές γραμμές και, όπως και στους προβολείς, ένα περίπλοκο μοτίβο που αποτελείται από το μονόγραμμα της κληρονομιάς. Αντί για την κλιμακωτή μορφή του προκατόχου της, οι εξωτερικοί φακοί είναι τώρα λείοι, καθώς ενσωματώνονται ακόμα πιο αρμονικά στην κίνηση του οπίσθιου καπό.

Advertisement

Η αναστροφή του κώνου που σχηματίζεται από την εσοχή της πίσω πινακίδας κυκλοφορίας, μαζί με το νέο προφίλ του προφυλακτήρα, τραβάει το βλέμμα προς τα κάτω για να ενισχύσει το οπτικό πλάτος και να δώσει στο αυτοκίνητο μια ακόμα πιο δυναμική, στιβαρή παρουσία. Για πρώτη φορά στην Jaguar, τα πίσω σήματα αποκτούν ένα σύγχρονο γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με το πακέτο Black Pack ή Black Design Pack.

Ειδικοί για το σύστημα μετάδοσης κίνησης σωλήνες εξάτμισης εξέρχονται από τον πίσω διαχύτη, σηματοδοτώντας σαφώς τη νέα πρόθεση απόδοσης της F-TYPE. Ο τετρακύλινδρος 300PS διαθέτει μονή, κεντρική, τετράπλευρη απόληξη εξάτμισης, ενώ ο 380PS V6 διακρίνεται από δύο μεγάλες στρογγυλές απολήξεις. Τόσο ο 450PS όσο και ο 575PS V8 διακρίνονται από τις τετράγωνες, εξωτερικές εξατμίσεις, με την τελευταία να διαθέτει χαραγμένο σήμα R.

Advertisement

Όποιο μοντέλο και αν επιλέξουν οι πελάτες, όλα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο αποκλειστικά με ένα από τα 16 χρώματα της παλέτας SVO Premium: Ligurian Black, Ethereal Silver, Ionian Silver, Sunset Gold, Petrolix Blue, Velocity Blue, Tourmaline Brown, Desire, Sanguinello Orange, Atacama Orange, Sorrento Yellow, Constellation, Icy White, Flux Grey, Malachite Green και Amethyst. Κάθε ένα διατίθεται σε γυαλιστερή ή σατινέ έκδοση για εξαιρετικά λείο φινίρισμα και θεαματικό βάθος χρώματος.