Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Το ισχυρό Range Rover Sport PHEV με τους 404 ίππους

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ισχυρό Range Rover Sport PHEV με τους 404 ίππους

Jaguar Land Rover PHEV

Το ισχυρό Range Rover Sport PHEV με τους 404 ίππους

Jaguar Land Rover PHEV

Γίνεται ένα αυτοκίνητο να συνδυάσει ισχυρές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου; Την απάντηση δίνει το πιο δυναμικό Range Rover που έχει περάσει τη γραμμή παραγωγής της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ένα όχημα να παντρέψει τα στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων; Γίνεται η δυναμική εμφάνιση και οι εντυπωσιακές επιδόσεις να συνδυαστούν με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Την απάντηση έχει το πιο δυναμικό Range Rover που φέρει την ονομασία “Range Rover Sport P400e” και ενσωματώνει την Plugin Υβριδική τεχνολογία. Όπως αναφέρει και η ίδια η Land Rover, το συγκεκριμένο premium SUV αποτελεί το ισχυρότερο που έχει περάσει τη γραμμή παραγωγής της.

Advertisement
Advertisement

Δείτε περισσότερα για το μοντέλο εδώ

Ο αδιαπραγμάτευτος δυναμισμός του είναι εμφανής με την πρώτη ματιά. Πόσω μάλλον όταν φέρει ένα ιδιαίτερα μυώδες λουκ, σπορ στιλιστικά στοιχεία και εκπέμπει επιθετικό χαρακτήρα. Για το τελευταίο φροντίζουν οι ανανεωμένοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, όπως και οι επιβλητικές απολήξεις της εξάτμισης που μαγνητίζουν το βλέμμα.

Ποια είναι, όμως, τα στοιχεία που το καταδεικνύουν σε ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας;

Advertisement

Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στο plugin υβριδικό κινητήριο σύνολο, το οποίο απαρτίζεται από έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα των 300 ίππων, συνεπικουρούμενος από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 143 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να εκτοξεύεται στα 404 άλογα. Η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 200 χλμ./ώρα.

Advertisement

Δείτε περισσότερα για το μοντέλο εδώ

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 13 kWh, η οποία επιτρέπει στο όχημα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 51 χλμ. Όσον αφορά τις εκπομπές CO2 αυτές περιορίζονται στα 64 γρμ./χλμ., ενώ η μεικτή κατανάλωση είναι μόλις 3,6 λίτρα/100 χλμ. Πρόκειται για αριθμούς που επιβεβαιώνουν πως το Range Rover Sport PHEV αποτελεί ένα όχημα που είναι ιδιαίτερα οικονομικό στη χρήση του, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη φόρτιση της μπαταρίας;

Advertisement

Οι κάτοχοι του μοντέλου μπορούν να φορτίσουν πλήρως το επιβλητικό SUV κατά τη διάρκεια της νύχτας (7,5 ώρες) μέσω μιας απλής οικιακής πρίζας. Παράλληλα, ο απαιτούμενος χρόνος μπορεί να μειωθεί σχεδόν στο 1/3 (2,7 ώρες), εφόσον συνδεθεί σε τριφασική παροχή 32A, ενώ συμβατή, αλλά και… ταχύτατη είναι η φόρτισή του σε δημόσια σημεία.

Επιπροσθέτως, ένα μεγάλο ατού του Range Rover Sport 400e συνιστά και η συνεχής ενημέρωση του οδηγού για τα πλησιέστερα σημεία φόρτισης.

Ειδικότερα, χάρη στη λειτουργία InControl, οι κάτοχοι του SUV θα μπορούν να δουν τα σημεία φόρτισης επισημασμένα στην κάθε διαδρομή. Το σύστημα, παράλληλα, αναφέρει τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές λαμβάνοντας υπόψη κλίση και έδαφος. Όλα αυτά εμφανίζονται στην άνω οθόνη αφής.

Δείτε περισσότερα για το μοντέλο εδώ

Διαβάστε επίσης:

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Land Rover Defender PHEV

Ασταμάτητο το νέο Land Rover Discovery (video)

Πολυτάλαντο το νέο επαγγελματικό Land Rover Defender (video)