Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2022

Στιλ και πρωτοποριακή τεχνολογία από το Honda HR-V e:HEV

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στιλ και πρωτοποριακή τεχνολογία από το Honda HR-V e:HEV

HONDA-2022

Στιλ και πρωτοποριακή τεχνολογία από το Honda HR-V e:HEV

HONDA-2022

Η κορυφαία τεχνολογία και το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα είναι κάτι που περιμένει κανείς από ένα Honda. Στην περίπτωση του HR-V e:HEV προστίθεται και το μοναδικό στιλ για την κατηγορία των SUV.

Advertisement
Advertisement

Σε μια εποχή που όλοι συζητούν για τα υβριδικά συστήματα και την ηλεκτροκίνηση, η Honda μπορεί να περηφανεύεται ότι υπήρξε από τους πρωτοπόρους σε αυτή την τεχνολογία.

Ήδη από το 1999 και με το πρώτο Insight, η Honda υπήρξε η πρώτη εταιρία που έφερε υβριδικό μοντέλο στην Ευρώπη, βάζοντας τις βάσεις λειτουργίας αυτής της διάταξης και τις προδιαγραφές που θα ακολουθούσαν όλοι οι κατασκευαστές στα χρόνια που ακολούθησαν.

Δύο και πλέον δεκαετίες αργότερα, η Ιαπωνική εταιρία βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, εφοδιάζοντας τα αυτοκίνητά της με το πιο ολοκληρωμένο και καινοτόμο υβριδικό σύστημα της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Ένα σύστημα που εκμεταλλεύεται εκτός των άλλων και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η εταιρία από την συμμετοχή της στους αγώνες Formula 1, προσφέροντας υψηλά επίπεδα ενεργειακής απόδοσης και μοναδική οικονομία σε καύσιμο.

Πέρα από την τεχνολογία όμως, το νέο HR-V είναι και ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει με την σχεδίασή του και δημιουργεί νέα αισθητικά δεδομένα στα premium compact SUV.

Advertisement

Πρόκειται για ένα σχήμα που αρέσει και κερδίζει τα βλέμματα, με την ξεχωριστή μάσκα με τις οριζόντιες γρίλιες και το ισορροπημένο αλλά γεμάτο στιλ αμάξωμα να δημιουργούν ένα σύνολο που ξεχωρίζει.

Advertisement

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι η Honda έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μικρό σε διαστάσεις αυτοκίνητο (μήκος στα 4,34 μέτρα), κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά ευέλικτο και εύκολο στην χρήση μέσα στις πόλεις.

Όμως στο σαλόνι, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί έχουν καταφέρει για άλλη μια φορά να αλλάξουν τα δεδομένα, εξασφαλίζοντας μοναδική άνεση και ευρυχωρία για τους επιβάτες, ιδίως για τους πίσω.

Advertisement

Εκτός από ευρύχωρο, το σαλόνι είναι και η επιτομή της πρακτικότητας, με πολλές θήκες, άψογη εργονομία και την πατέντα της Honda, τα Magic Seats πίσω καθίσματα, στα οποία αναδιπλώνεται όχι μόνο η πλάτη αλλά και η βάση τους.

Το σαλόνι του HR-V διακρίνεται επίσης για την premium ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του ταμπλό, τις κορυφαίες επιλογές για τον διάκοσμο, καθώς και τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης αλλά και υποβοήθησης του οδηγού, χάρη στην εξελιγμένη σουίτα σύγχρονων συστημάτων Sensing.

To προηγμένο υβριδικό σύστημα e:HEV αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC ο οποίος λειτουργεί με τον κύκλο Atkinson, δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης σε συνδυασμό με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος.

Το υβριδικό σύστημα του νέου HR-V αποδίδει συνολική ισχύ 131 ίππων, με ροπή 253 Nm. Η μέση κατανάλωση είναι 5,4 l/100 km, οι εκπομπές ρύπων 122 g/km (με βάση το πρότυπο WLTP) ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Το υβριδικό αυτό σύστημα διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, το Electric Drive για αποκλειστικά ηλεκτρική οδήγηση, το Hybrid Drive στο οποίο συνεργάζονται τα ηλεκτρικά μοτέρ με τον βενζινοκινητήρα και το Engine Drive όπου παράγει έργο μόνο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Τα τρία αυτά προγράμματα ελέγχονται από μία κεντρική μονάδα η οποία προσαρμόζει ανάλογα την λειτουργία τους με βάση τις συνθήκες κίνησης. Υπάρχουν επίσης τρία προγράμματα οδήγησης, Sport, Eco και Normal τα οποία μεταβάλλουν ανάλογα την απόκριση στο γκάζι και την λειτουργία του κιβωτίου.

Υπάρχει επίσης σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, το οποίο ρυθμίζεται ως προς την ένταση της παρέμβασής του μέσω επιλογέων paddles στο τιμόνι.

Τέλος, το κιβώτιο είναι και αυτό μία ακόμα πρωτοποριακή ιδέα της Honda, με μία σχέση λειτουργίας και έξυπνο σύστημα διαχείρισης που το καθιστά πολύ πιο άμεσο και λειτουργικό από τα κλασικά CVT που έχουν τα υβριδικά μοντέλα του ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση το υβριδικό HR-V αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση για την κατηγορία των premium SUV συνδυάζοντας τα πρωτοποριακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά που ακολουθούν κάθε Honda με μία ελκυστική εμφάνιση και ένα επίπεδο πρακτικότητας που δεν έχει κανένα άλλο αυτοκίνητο του ανταγωνισμού.

Μία πραγματικά κορυφαία επιλογή για όποιον θέλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων με ένα ποιοτικό και τεχνολογικά εξελιγμένο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με Honda HR-V e:Hybrid στο Πήλιο (+video)
Δοκιμή: Honda HR-V e:HEV
Στην Ελλάδα το νέο Honda HR-V e:HEV (+τιμές)