Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2022

Honda HR-V e:HEV: Η δύναμη της διαφορετικότητας

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-V e:HEV: Η δύναμη της διαφορετικότητας

HONDA-2022

Honda HR-V e:HEV: Η δύναμη της διαφορετικότητας

HONDA-2022

Η προηγμένη προϊοντική στρατηγική της Honda δημιούργησε με τη μέγιστη επιτυχία ένα εντελώς ξεχωριστό σε χαρακτήρα αλλά και ουσία HR-V. Πραγματικά τίποτα λιγότερο…

Advertisement
Advertisement

Αισθητικά το νέο HR-V ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τις καθαρές στιλπνές γραμμές, την εξαγωνική μάσκα όπως επίσης και τα λεπτά εμπρός φώτα, που του προσδίδουν αναμφισβήτητα μια επιτηδευμένα μοντέρνα εμφάνιση.

Η βάση του παρμπρίζ -και κατά συνέπεια και η εμπρός κολόνα- μετακινήθηκε προς τα πίσω, με αποτέλεσμα το καπό να είναι μακρύτερο συνεισφέροντας στη δημιουργία μιας άκρως δυναμικής εικόνας.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του νέου HR-V αποτελεί σεμινάριο πρακτικότητας και εκμετάλλευσης χώρου. Είναι εκείνο που κερδίζει κατά κράτος στους χώρους επιβατών κάθε ανταγωνιστή, διαθέτοντας τεράστιο χώρο για τα γόνατα όσων φιλοξενούνται στα πίσω καθίσματα, ανεξαρτήτως αναστήματος.

Το επίπεδο πάτωμα και η άριστη εκμετάλλευση στο νέο Honda HR-V χαρίζουν απαράμιλλη ευεξία στους επιβάτες που δύναται να ταξιδέψουν κυριολεκτικά σταυροπόδι με τις μεγαλύτερες δυνατές ανέσεις.

Τα πίσω ιδιαιτέρως αναπαυτικά καθίσματα του εκκεντρικού HR-V διατηρούν το επαναστατικό σύστημα ανάκλισης Magic Seats και μπορούν να αναδιπλώσουν και τη βάση τους, εκτοξεύοντας την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στα 1.305 lt.

Advertisement

Το ταμπλό του νέου Honda HR-V διακρίνεται για την άρτια ποιοτική συναρμογή των τμημάτων του όπως και την υψηλού επιπέδου αισθητική του. Στο κέντρο δεσπόζει η αναβαθμισμένη κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 9,0”, η οποία είναι ευκρινής και ταχύτατη στην εκτέλεση των εντολών.

Advertisement

Το σύστημα πολυμέσων Honda Connect παρέχει τις απαραίτητες δυνατότητες συνδεσιμότητας και αποδεικνύεται εύχρηστο ενσωματώνοντας τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, με το πρώτο να ενεργοποιείται και με ασύρματη σύνδεση.

Η υβριδική τεχνολογία της Honda φέρει τον κωδικό Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD) και ουσιαστικά καθορίζει αυτόματα τον τρόπο κίνησης του HR-V, υιοθετώντας δύο ηλεκτρικά μοτέρ και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson.

Advertisement

O 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας i-VTEC των 1,5 lt αποδίδει 107 PS με ροπή 131 Nm, με τον βασικό ηλεκτροκινητήρα που κινεί αποκλειστικά τους εμπρός τροχούς να αποδίδει 96 kW (131 PS) και 253 Nm ροπής.
Η μονάδα ελέγχου CPU διαθέτει κόμπακτ διαστάσεις και ανάλογα με τις συνθήκες επιλέγει ένα από τα διαθέσιμα προγράμματα κίνησης EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive.

Στο πρώτο, η μπαταρία παρέχει άμεση ισχύ στον βασικό ηλεκτροκινητήρα, κυρίως κατά την εκκίνηση και σε χαμηλές ταχύτητες, στο Hybrid Drive ο θερμικός κινητήρας παρέχει ενέργεια στο μικρότερο ηλεκτρικό μοτέρ/γεννήτρια που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ στο Engine Drive η κίνηση μεταφέρεται απευθείας από τον θερμικό κινητήρα στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου eCVT.

Honda HR-V 2021 teaser

Το νέο HR-V e:HEV επιτυγχάνει σχετικά εύκολα εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης σε μεικτές συνθήκες, με αποτέλεσμα ο τυχερός κάτοχος του να απολαμβάνει υψηλό επίπεδο άνεσης, τεχνολογίας, επιδόσεων μαζί με χαμηλό κόστος χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Honda HR-V e:HEV vs Renault Arkana E-Tech
Δοκιμή: Honda HR-V e:HEV
Στην Ελλάδα το νέο Honda HR-V e:HEV (+τιμές)