Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Nέο Honda HR-V e:HEV: Ένα σπορ υβριδικό SUV με στοιχεία από coupe

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nέο Honda HR-V e:HEV: Ένα σπορ υβριδικό SUV με στοιχεία από coupe

HONDA 2021-1

Nέο Honda HR-V e:HEV: Ένα σπορ υβριδικό SUV με στοιχεία από coupe

HONDA 2021-1

Η Honda περνά σε μία πιο δυναμική σχεδιαστική προσέγγιση των SUV της με το νέο Honda HR-V e:ΗΕV να διαθέτει μία μινιμαλιστική αισθητική η οποία συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο τα στοιχεία των crossover με τον δυναμισμό που αποπνέει ένα coupe αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Στην πορεία που έχει αναγγείλει η Honda για τον πλήρη εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της στην Ευρώπη μέχρι το 2022, κομβικό ρόλο θα παίξει το ιδιαίτερα δημοφιλές και επιτυχημένο HR-V νέας γενιάς. Ένα αυτοκίνητο που για πάνω από δύο δεκαετίες από το 1998 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του ήταν και παραμένει η εναλλακτική πρόταση της Honda για όσους αναζητούν ένα σπορτίφ SUV χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις στα βασικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας, όπως οι μεγάλοι χώροι, η απόλυτη έμφαση στην πρακτικότητα και η μοναδική επιμονή στην τεχνολογική του υπεροχή.

Η νέα γενιά του Honda H-RV, η οποία θα ξεκινήσει την εμπορική της σταδιοδρομία προς τα τέλη του 2021, κρατά τις βασικές αξίες αυτής της προσέγγισης και τις εξελίσσει στον μέγιστο βαθμό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, ιδίως στον σχεδιαστικό τομέα, όπου οι σχεδιαστές της Ηonda κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα όχημα που ξεχειλίζει από προσωπικότητα και δυναμισμό, όντας παράλληλα και πιστό στην κεντρική φιλοσοφία της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις και ανάγκες των σύγχρονων πελατών, το νέο μοντέλο πετυχαίνει μία σπάνια ισορροπία μεταξύ premium SUV σχεδίασης και εξαιρετικής ευρυχωρίας, με συμπαγείς διαστάσεις και εύκολη πρόσβαση για τους επιβάτες. Εκφράζει άριστα τη φιλοσοφία της Honda, ‘Man-Maximum, Machine-Minimum’ (M/M), σύμφωνα με την οποία, σκοπός της τεχνολογίας και της σχεδίασης είναι να εξυπηρετούν τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα “αθλητικό” σχήμα με έντονη κλίση προς τα εμπρός και μεγάλες λείες επιφάνειες, ακολουθώντας τις καθαρές γραμμές ενός μοντέρνου οχήματος. Το compact SUV της Honda τονίζει με έμφαση τα coupe χαρακτηριστικά του, ιδίως στο πίσω μέρος, δημιουργώντας μία νεανική αίσθηση και ένα πολύ ιδιαίτερο προφίλ που φέρνει ένα φρέσκο σχεδιαστικό αέρα στην κατηγορία. Αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm και μειώνοντας το ύψος της οροφής κατά 20 mm συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο σε συνδυασμό με τους τροχούς των 18 ιντσών που είναι στάνταρ στο νέο HR-V, το compact SUV της Honda είναι ένα σύνολο που αποπνέει οδηγική ένταση και έναν ξεκάθαρο δυναμισμό.

Advertisement

Το προφίλ αποπνέει μία σύγχρονη, διακριτική αισθητική, με μία ζωηρή, οριζόντια ‘γραμμή ώμου’ που εκτείνεται από τους εμπρός προβολείς μέχρι το πίσω τμήμα, δημιουργώντας μία αίσθηση κίνησης προς τα εμπρός. Το μεγάλο καπό και η μετακίνηση της καμπίνας προς τα πίσω συντείνουν ακόμα περισσότερο στην αίσθηση ενός coupe ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στην αεροδυναμική σχεδίαση, με προσεγμένες λεπτομέρειες (όπως η αερο-κουρτίνα στον εμπρός προφυλακτήρα) που δεν αλλάζουν όμως την λιτή και πολύ μοντέρνα σχεδίαση.

Advertisement

Το σαλόνι διατηρεί τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας κάθε Honda, δίνοντας έμφαση στην ευρυχωρία, την πρακτικότητα και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής μέσω της επιλογής εξαιρετικών υλικών και της απίστευτης κατασκευαστικής τελειότητας που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Η αίσθηση της ευρυχωρίας και της φωτεινότητας ενισχύεται από ένα μοναδικό “Air Diffusion System” (Σύστημα Διάχυσης Αέρα) με αεραγωγούς σχήματος L τοποθετημένους στις πάνω γωνίες του ταμπλό. Το νέο σύστημα καταργεί το μειονέκτημα των συμβατικών αεραγωγών, καθώς κατευθύνει διακριτικά μία ροή αέρα κατά μήκος των πλαϊνών παραθύρων προς την οροφή, δημιουργώντας έναν ευχάριστο στροβιλισμό πλευρικά και πάνω από τους επιβάτες και κατά συνέπεια ένα άνετο περιβάλλον.

Advertisement

Στην γενικότερη αίσθηση άνεσης και ευχάριστης διαβίωσης στο σαλόνι του νέου HR-V συμβάλλουν τα σύγχρονα υφάσματα και τα ανάγλυφα υλικά τα οποία δημιουργούν μία αίσθηση ανθεκτικότητας και πολυτέλειας, ενώ όλα είναι απαλά στην αφή. Η νέα θέση οδήγησης η οποία είναι κατά 10 mm ψηλότερη συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο και τα μεγαλύτερα παράθυρα έχουν βελτιώσει την ατμόσφαιρα στο σαλόνι ενώ επιτρέπουν στον οδηγό να έχει πλήρη κατόπτευση περιμετρικά του αυτοκινήτου, κάνοντας έτσι ακόμα πιο ευχάριστη την μετακίνηση με το νέο HR-V.

Η επόμενη γενιά εμπρός καθισμάτων της Honda σταθεροποιεί καλύτερα το σώμα αποκλειστικά μέσω μαξιλαριών – καταργώντας την προηγούμενη δομή με ελατήρια, κάτι που μειώνει την κόπωση σε μεγάλα ταξίδια και αυξάνει την άνεση σε καθημερινή χρήση. Για αυξημένη εργονομία, τα χειριστήρια είναι βέλτιστα τοποθετημένα όσο γίνεται πιο κοντά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Η απλή, εύχρηστη διάταξη επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας, ενώ άμεσα αναγνωρίσιμα χειριστήρια των συστημάτων ήχου και κλιματισμού επιτρέπουν την ασφαλή και διαισθητική λειτουργία.

Αν και δεν έχουν αλλάξει οι διαστάσεις του σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Honda κατάφεραν να το κάνουν ακόμα πιο ευρύχωρο. Εκτός από την αύξηση του χώρου των ποδιών πίσω κατά 35 mm, υπάρχει μία πρόσθετη κλίση δύο μοιρών συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά HR-V, που είναι αποτέλεσμα της κεντρικής διάταξης του ρεζερβουάρ της Honda και της έξυπνης τοποθέτησης των υβριδικών εξαρτημάτων.

Χάρη στη δομή της πλατφόρμας, παραμένει η εξαιρετικά ευέλικτη διάταξη πίσω καθισμάτων Magic Seat, που επιτρέπει την πλήρη αναδίπλωση προς τα κάτω ή προς τα πάνω, ανάλογα με τον απαιτούμενο χώρο φόρτωσης. Ιδιαίτερα μεγάλο παραμένει και το πορτ-μπαγκάζ που δεν χάνει σε τίποτα από χωρητικότητα ή πρακτικότητα λόγω της coupe σχεδίασης του πίσω μέρους, ενώ η πίσω πόρτα διαθέτει λειτουργία με το ‘Power Tailgate Walk Away Close’ έχει πιο έξυπνες λειτουργίες από μία τυπική ηλεκτρική πόρτα καθώς, μεταξύ άλλων, ανιχνεύει πότε το κλειδί απομακρύνεται από το όχημα για να ξεκινήσει αυτόματα το κλείσιμο της πίσω πόρτας.

Η δοκιμασμένη υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda προσφέρει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία με άμεση απόκριση και εντυπωσιακή κατανάλωση καυσίμου. Αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους με ένα βενζινοκινητήρα i-VTEC 1.5L, ενώ προσφέρει μέγιστη ισχύ 96 kW (131 PS) και μέγιστη ροπή 253Nm στις 4.500 σαλ. Το σύστημα διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, Sport, Normal και Econ ενώ υπάρχει και επιπλέον το drive mode B το οποίο αναλαμβάνει την μέγιστη δυνατή ανάκτηση της ενέργειας κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος.

Όπως σε όλα τα σύγχρονα Honda οι δυνατότητες διασύνδεσης του νέου HR-V είναι οι πιο ολοκληρωμένες στην κατηγορία του, με νέα σύγχρονη οθόνη 9 ιντσών στο σύστημα πολυμέσων η οποία μπορεί να προσαρμόζει τα μενού για εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες άνεσης και ελέγχου. Παράλληλα ο οδηγός έχει στην διάθεσή του ένα νέο σύστημα επικοινωνίας με το αυτοκίνητο (HMI) καθώς και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 7” ΤFT στον οποίο μποεί να επιλέξει ποιες πληροφορίες θα προβάλλονται από τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης της οδήγησης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα mirroring του smartphone μέσω Apple CarPlay (μέσω Bluetooth, WiFi ή καλωδίου) και Android Auto (μέσω καλωδίου) ενώ μπορεί να γίνεται και αναβάθμιση με νέα χαρακτηριστικά και λήψη apps μέσω ασύρματων Over-The-Air ενημερώσεων.

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης το νέο HR-Ve:ΗEV εφοδιάζεται με το Honda SENSING το οποίο έχει αναβαθμιστεί με νέα κάμερα εμπρός μεγαλύτερου εύρους και επεξεργαστή με πολύ μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ. Περιλαμβάνει βελτιωμένη νυχτερινή λειτουργία των Pedestrian Collision Mitigation Steering System και Collision Mitigation Brake System (CMBS), που πλέον ανιχνεύουν επερχόμενα οχήματα, ποδήλατα και μοτοσικλέτες, ώστε να ενεργοποιήσουν τα φρένα, Adaptive Cruise Control (ACC), σύστημα Blind Spot Information, Cross Traffic Monitor (Σύστημα Παρακολούθησης Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας), Hill Descent Control (Σύστημα Ελέγχου Καθόδου), που διατίθεται για πρώτη φορά με το HR-V, λειτουργεί ήδη από την ταχύτητα των 3 km/h και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πάντα για το νέο Honda HR-V e:HEV (+video)
H σχεδίαση του νέου Honda HR-V έχει ενδιαφέρον (+video)
Νέο Honda HR-V: Με μοντέρνα εμφάνιση και αποδοτικό κινητήρα (video)