Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda Jazz Crosstar e:HEV: Ένα compact crossover για το σύγχρονο lifestyle

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Jazz Crosstar e:HEV: Ένα compact crossover για το σύγχρονο lifestyle

HONDA 2021-1

Honda Jazz Crosstar e:HEV: Ένα compact crossover για το σύγχρονο lifestyle

HONDA 2021-1

Με περιπετειώδες στιλ και κορυφαία πρακτικότητα, η νέα έκδοση Crosstar του Honda Jazz συνδυάζει μοναδικά την υβριδική τεχνολογία με μία νέα αντίληψη για την σύγχρονη κινητικότητα και το νεανικό lifestyle.

Advertisement
Advertisement

Η σύγχρονη μόδα των compact crossovers δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την Honda, μία εταιρία που ήδη από την δεκαετία του 90 υπήρξε από τους πρωτεργάτες της καθιέρωσης των SUV ως την κυρίαρχη τάση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πάνω στο εξαιρετικό υπόβαθρο του νέου Jazz η Honda επεμβαίνει δημιουργικά με άποψη, δημιουργώντας την έκδοση Crosstar η οποία προσθέτει ένα ευχάριστο περιπετειώδες στιλ και ένα σαφώς πιο νεανικό και γεμάτο δυναμισμό προφίλ.

Οι αισθητικές επεμβάσεις πάνω στο επιτυχημένο αμάξωμα του Jazz είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, απευθυνόμενες σε ένα κοινό από νέους και δυναμικούς ανθρώπους που θέλουν να βλέπουν με διαφορετικό μάτι της καθημερινές τους μετακινήσεις. Η στιβαρή παρουσία του Jazz ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τη νέα γρίλια στη μάσκα, τα πλαστικά προστατευτικά πάνω από τα φτερά και στο πλάι του αμαξώματος και τις κομψές ενσωματωμένες ράγες οροφής.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι η ελαφρά αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, στα 152 χιλιοστά, κάτι που του επιτρέπει να κινείται με μεγαλύτερη άνεση και ευχέρεια και σε πιο δύσκολους δρόμους ή και να κάνει και off-road αποδράσεις σε κάποια κοντινή παραλία.

Εκτός από τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, τον διαφορετικό τόνο της συγκεκριμένης έκδοσης δίνουν και οι νέες αδιάβροχες επενδύσεις στο σαλόνι, που προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή και προστασία για τους επιβάτες. Από εκεί και πέρα, το νέο Honda e:HEV Jazz Crosstar δεν διαφοροποιείται από την σχεδιαστική φιλοσοφία του “απλού” Jazz, εστιάζοντας κυρίως στην ευρυχωρία, την πρακτικότητα και τις πολλές έξυπνες ιδέες που εφαρμόζει στο σαλόνι του.

Advertisement

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών (με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση) ξεκινά από 298 λίτρα και φτάνει μέχρι τα 1.203 λίτρα (πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, μέτρηση μέχρι την οροφή). Αυτό επιτεύχθηκε με την έξυπνη διάταξη των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος στο πλαίσιο και στο χώρο του κινητήρα, αλλά και την τοποθέτηση του ρεζερβουάρ κάτω από τα εμπρός καθίσματα, στοιχείο μοναδικό για αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Το τελευταίο εξασφάλισε ότι και στο νέο Jazz θα υπάρχουν τα μοναδικής έμπνευσης και άψογης εκτέλεσης καθίσματα Magic Seats τα οποία παρέχουν δυνατότητα αναδίπλωσης και αναστροφής, ανάλογα με τα μεταφερόμενα φορτία. Η επίπεδη αναδίπλωση και βύθισή τους προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης, ενώ ανασηκώνοντας τα καθίσματα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλο το ύψος του εσωτερικού, από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Advertisement

Η αισθητική προσέγγιση σε ότι αφορά το ταμπλό εστιάζει περισσότερο στην ποιότητα των υλικών και την κορυφαία εργονομία, προσφέροντας έτσι μία αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης στον οδηγό και τους επιβάτες. Μάλιστα, η Honda είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που ανταποκρίνονται άμεσα στις επιθυμίες των καταναλωτών της, και επανέφερε κάποια φυσικά χειριστήρια βασικών λειτουργιών, τα οποία πέρα από ευχάριστα στην αφή εξασφαλίζουν ότι δεν θα αποσπάται η προσοχή του οδηγού κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Χάρη στη νέα σχεδίαση του αμαξώματος του Jazz και κάποιες έξυπνες ιδέες (όπως για παράδειγμα τους κρυμμένους υαλοκαθαριστήρες), το σαλόνι του μικρού της Honda είναι το πιο φωτεινό στην κατηγορία του με άπλετη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις έτσι ώστε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο το έργο του οδηγού κατά τους ελιγμούς μέσα στην πόλη. Ο άφθονος φωτισμός προσφέρει μία αίσθηση ευρυχωρίας για τους επιβάτες, δημιουργεί ένα ευάερο περιβάλλον και συμβάλλει στην αίσθηση ελευθερίας και φωτεινότητας του εσωτερικού.

Advertisement

Το νέο Honda e:ΗEV Jazz Crosstar διαθέτει μία πληθώρα δυνατοτήτων διασύνδεσης και ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων το οποίο ελέγχεται από την υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής το κέντρο της κονσόλας. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις χρήσης, ενσωματώνοντας προσαρμοζόμενα shortcuts για συχνές λειτουργίες και πηγές ήχου.

Ο χειρισμός του συστήματος πολυμέσων γίνεται μέσω μίας μεγάλης οθόνης υψηλής ανάλυσης των 9 ιντσών η οποία βρίσκεται ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα, ενώ στην πληροφόρηση του οδηγού συνεισφέρει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7 ιντσών με τις απαραίτητες ενδείξεις που δεν αποσπούν την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο.

Η πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές γίνεται μέσω της προηγμένης διεπαφής/οθόνης αφής, αλλά η ενεργοποίησή τους μπορεί να γίνει και μέσω φωνητικών εντολών με το Honda Personal Assistant. Αυτός ο μοναδικός ψηφιακός βοηθός ενεργοποιείται εύκολα λέγοντας: “OK Honda”, και στη συνέχεια, ακολουθεί ερώτηση ή εντολή. Χάρη στην αναγνώριση περιεχομένου (context recognition) οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν φυσικά, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη να αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιεχόμενο των επόμενων ερωτήσεων και απαντήσεων.

Επίσης παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο, για εντοπισμό υπηρεσιών που διατίθενται σε συγκεκριμένες ώρες. Υπάρχει επίσης και δυνατότητα σύνδεσης με το Jazz, εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής μας My Honda+, η οποία, μεταξύ άλλων, επιτρέπει το απομακρυσμένο κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου και την αποστολή διαδρομών στο σύστημα πλοήγησης.

Στο νέο Honda e:ΗEV Jazz Crosstar θα συναντήσουμε την πιο σύγχρονη γκάμα τεχνολογιών και συστημάτων για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, χάρη και σε μία νέα εμπρός ευρυγώνια κάμερα η οποία έχει διευρύνει το πεδίο ορατότητας. Η ομπρέλα τεχνολογιών “Honda SENSING” ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η σημερινή τεχνολογία, δημιουργώντας το πιο πλήρες αυτοκίνητο της κατηγορίας. Ανάμεσα στα συστήματα που διατίθενται ξεχωρίζουμε τα Collision Mitigation Braking System, Adaptive Cruise Control και Lane Keep Assist System, Road Departure Mitigation System, Blind Spot Information, σε συνδυασμό με Cross Traffic Monitor, Intelligent Speed Limiter, Auto High-Beam Headlights και Traffic Sign Recognition κ.ά.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το Honda e:ΗEV Jazz Crosstar κατά την γνήσια παράδοση τη Honda είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς, έχοντας κερδίζει την κορυφαία διάκριση 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης EuroNCAP. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στα συγκεκριμένα crash-tests έλαβε κορυφαίες βαθμολογίες και στις επιμέρους δοκιμασίες, για την προστασία των επιβατών, των πεζών και των παιδιών. Το νέο Honda e:ΗEV Jazz Crosstar διαθέτει πλέον 10 αερόσακους ανάμεσά τους και ένας κεντρικός εμπρός μεταξύ των δύο εμπρός επιβατών, ώστε να περιορίζει το ενδεχόμενο τραυματισμού τους σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο Honda Jazz e:HEV
Δοκιμή: Honda Jazz Crosstar 1.5 e:HEV
newsautoEXECUTIVE: Νέο Honda Jazz