Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda HR-V e:HEV: Premium αίσθηση, σπορ χαρακτήρας

Ελλάδα 7:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-V e:HEV: Premium αίσθηση, σπορ χαρακτήρας

HONDA 2021-1

Honda HR-V e:HEV: Premium αίσθηση, σπορ χαρακτήρας

HONDA 2021-1

Με το νέο HR-V η Honda αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των crossover, φέρνοντας έναν premium αέρα ποιότητας και τεχνολογίας με μία σχεδίαση και έναν οδηγικό χαρακτήρα που αρμόζει σε ένα σπορ μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις, η Honda έχει το χάρισμα της εταιρίας που μπορεί με απλές και σίγουρες κινήσεις να φτιάξει αυτοκίνητα που φέρνουν μία νέα δυναμική σε κάθε κατηγορία. Το ίδιο συμβαίνει και με το νέο HR-V το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2021 και που όπως φαίνεται από την πρώτη κιόλας ματιά έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στα σύγχρονα compact SUV. Με μία σχεδίαση που έχει στοιχεία από coupe αμαξώματα και ένα τεχνολογικό υπόβαθρο που εστιάζει στην πολιτισμένη λειτουργία αλλά και το οικολογικό προφίλ, το νέο HR-V δίνει μία νέα premium διάσταση στα crossover.

Για την δημιουργία του νέου HR-V οι σχεδιαστές της Honda ακολούθησαν μία μινιμαλιστική λογική, δημιουργώντας ένα αμάξωμα το οποίο χαρακτηρίζεται από τις απλές και καθαρές γραμμές του αλλά και τον έντονα δυναμικό χαρακτήρα του. Πρόκειται για ένα ένα ξεχωριστό compact SUV με επιρροές από την αισθητική ενός coupe, η οποία αναδεικνύεται στο πίσω μέρος με την έντονη κλίση της οροφής και τις ιδιαίτερα κολακευτικές αναλογίες του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Η εντυπωσιακή όσο και τολμηρή μάσκα χαρακτηρίζει το εμπρός μέρος το οποίο διαθέτει και ένα μακρύ καπό με πιο δυναμικά χαρακτηριστικά ενώ τα κάθετα πλαϊνά τμήματα αυξάνουν την ευρυχωρία του εσωτερικού. Το κέντρο του καπό είναι χαμηλό και επίπεδο, ενώ η ‘γραμμή ώμου’ ρέει προς τη βάση των κολόνων Α, αποπνέοντας μία αίσθηση σταθερότητας και στιβαρότητας, όπως αρμόζει σε ένα SUV.

Σ’ αυτό το δυναμικό και premium σε αίσθηση αμάξωμα η Honda προσθέτει κάτι που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους. Ένα κορυφαίας ποιότητας και ευρυχωρίας σαλόνι, πραγματικό υπόδειγμα για όλο τον ανταγωνισμό για το πως μπορεί να γίνεται η εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων προς όφελος των επιβατών και των αποσκευών τους. Χάρη στην έξυπνη διάταξη των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος κίνησης, το νέο HR-V διατηρεί τον κορυφαίο εσωτερικό χώρο του προκατόχου του, που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες με μέγιστη άνεση.

Advertisement

Όπως το εξωτερικό, έτσι και το ευρύχωρο εσωτερικό αποπνέει έντονα την αίσθηση στιβαρότητας ενός premium SUV, ενώ έχει γίνει χρήση μοντέρνων υφασμάτων και ποιοτικών υλικών. Η σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική, που ξεκινά από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων, είναι αποτέλεσμα της απέριττης φιλοσοφίας του εσωτερικού και του ταμπλό, όπου το κάθε στοιχείο είναι μελετημένο και εργονομικά τοποθετημένο. Η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας επιτείνεται με ένα νέο σύστημα διάχυσης του αέρα που καθοδηγεί τη ροή φρέσκου αέρα δίπλα και πάνω από τους επιβάτες, μέσω μοναδικών αεραγωγών σχήματος L στις πάνω γωνίες του ταμπλό.

Χάρη στην άριστη ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης της Honda σε συνδυασμό με την κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ, το νέο HR-V διατηρεί τα ευέλικτα καθίσματα Magic Seats που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης (επίπεδη ή όρθια διάταξη), ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης.

Advertisement

honda hr-v

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο του νέου HR-V είναι το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα με το οποίο θα εφοδιάζεται για τις αγορές της Ευρώπης. Το σύστημα e:HEV της επόμενης γενιάς HR-V αποδίδει συνολική ισχύ 96kW (131PS), σε συνδυασμό με ροπή 253Nm. Το αποτέλεσμα είναι ένα αβίαστο και άνετο ταξίδι, τόσο σε αστικές διαδρομές όσο και στις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου. Οι εκπομπές CO2 του αποδοτικού υβριδικού συστήματος ξεκινούν από 122 g/km (WLTP) και η κατανάλωση από 5,4L /100km (WLTP), ενώ η επιτάχυνση 0 – 100 km/h του HR-V επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το σύστημα e:HEV φημίζεται για την καλύτερη στην κατηγορία σχέση κατανάλωσης καυσίμου/επιτάχυνσης στο νέο Jazz. Στο HR-V αξιοποιεί μία παρόμοια διάταξη για εξίσου αποδοτική λειτουργία, ενώ αναβαθμίσεις στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και την IPU έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένη ροπή. Επίσης, ο αριθμός κυψελών καυσίμου έχει αυξηθεί από 48 σε 60 λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους του HR-V πετυχαίνοντας μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα και αξιοποίηση του ηλεκτροκινητήρα έναντι του 80kW Jazz. Παρά το αυξημένο μέγεθος της μπαταρίας, ο εσωτερικός χώρος δεν επηρεάζεται χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό της.

Το υβριδικό σύστημα διαθέτει τρία drive modes έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή απόδοσή του σε κάθε είδους διαδρομή. Κατά την οδήγηση με σταθερή ταχύτητα, όπως στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα λειτουργεί με το βενζινοκινητήρα επειδή αυτός αντιπροσωπεύει την πιο αποδοτική λύση στις συγκεκριμένες συνθήκες. Εάν απαιτείται ισχυρότερη επιτάχυνση, όπως σε μία προσπέραση, το αυτοκίνητο θα αλλάξει σε Hybrid Drive για περισσότερη ελκτική ισχύ. Επιπλέον, στο Hybrid Drive, η ισχύς από το μοτέρ-γεννήτρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαναφόρτιση της μπαταρίας, προς όφελος της απόδοσης.

Το “Sport” mode, που ενεργοποιείται μέσω του σχετικού διακόπτη αυξάνει την απόκριση του γκαζιού, ενώ το “Econ” mode προσαρμόζει το σύστημα κλιματισμού A/C και την απόκριση του γκαζιού με στόχο την οικονομία καυσίμου. Επιπλέον του “Normal” mode, όπου το αυτοκίνητο προσφέρει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και οικονομίας, οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν όλα τα driving modes μέσω ενός διθέσιου διακόπτη.

honda hr-v

Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα του νέου HR-V διαθέτει κιβώτιο μία σχέσης κάτι που εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή απόδοση και την άμεση απόκριση στο γκάζι. Ενώ παράλληλα υπάρχει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης στο πρόγραμμα “Β”, και δυνατότητα να επιλέξει ο οδηγός, με δύο paddles που βρίσκονται στο τιμόνι, την ένταση με την οποία το σύστημα επενεργεί πάνω στην λειτουργία του κινητήρα.

Honda HR-V 2021 teaser

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το υβριδικό σύστημα της Honda είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, καθώς επιτυγχάνει μεγαλύτερη αναλογία στον χρόνο λειτουργίας με καθαρά ηλεκτρική ενέργεια συγκρινόμενο με άλλα υβριδικά της αγοράς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων αλλά και στην δημιουργία μίας αναβαθμισμένης οδηγικής εμπειρίας με λιγότερους μηχανικούς θορύβους και μία καθαρά premium αίσθησης η οποία κυριαρχεί παντού στο νέο Honda HR-V

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πάντα για το νέο Honda HR-V e:HEV (+video)
H σχεδίαση του νέου Honda HR-V έχει ενδιαφέρον (+video)
Νέο Honda HR-V: Με μοντέρνα εμφάνιση και αποδοτικό κινητήρα (video)