Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda HR-V e:HEV: Με τεχνολογία από την Formula 1 και premium ποιότητα

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda HR-V e:HEV: Με τεχνολογία από την Formula 1 και premium ποιότητα

HONDA 2021-1

Honda HR-V e:HEV: Με τεχνολογία από την Formula 1 και premium ποιότητα

HONDA 2021-1

Η Honda μεταφέρει και στα επιβατικά της στοιχεία από τους κινητήρες που εφοδιάζει την Formula 1 με το νέο HR-V e:HEV να διαθέτει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα καθώς και μία εμφάνιση που συναρπάζει.

Advertisement
Advertisement

Σε μία κατηγορία με ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό ανταγωνισμό η Honda φέρνει το νέο HR-V το οποίο καταφέρνει να συνδυάζει ένα μοναδικής σχεδίασης αμάξωμα με κορυφαία τεχνολογία σε ότι αφορά τον κινητήρα και το εξελιγμένο υβριδικό του σύστημα.

Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να πωλείται προς τα τέλη του 2021 και θα διατίθεται αποκλειστικά με το υβριδικό σύστημα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα αποδοτικό SUV με εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και δυναμικών επιδόσεων καθώς και ένα νέο αμάξωμα που εντυπωσιάζει με την αισθητική του και τον έντονα δυναμικό του χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα e:HEV της επόμενης γενιάς HR-V αποδίδει συνολική ισχύ 96kW (131PS), σε συνδυασμό με ροπή 253Nm. Το αποτέλεσμα είναι ένα αβίαστο και άνετο ταξίδι, τόσο σε αστικές διαδρομές όσο και στις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου. Οι εκπομπές CO2 του αποδοτικού υβριδικού συστήματος ξεκινούν από 122 g/km (WLTP) και η κατανάλωση από 5,4L /100km (WLTP), ενώ η επιτάχυνση 0 – 100 km/h του HR-V επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Το υβριδικό σύστημα της Honda είναι self charging οπότε και δεν χρειάζεται σύνδεση για φόρτιση, ενώ συνδυάζει την αμεσότητα απόκρισης και την αποδοτική λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος με την πρακτικότητα και την ευελιξία των παραδοσιακών μοντέλων βενζίνης και diesel.

Το σύστημα αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας μόνο σχέσης μετάδοσης σε συνδυασμό με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος.

Advertisement

Η νέα γενιά του υβριδικού συστήματος της Honda είναι ακόμα πιο εξελιγμένη, με αποτέλεσμα σε κάποιες συνθήκες κίνησης η αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία να αγγίζει το 80% της διαδρομής, κάτι που σημαίνει κορυφαίες επιδόσεις σε ότι έχει να κάνει με την κατανάλωση, αλλά και ένα πολιτισμένο και premium χαρακτήρα άνεσης για τους επιβάτες λόγω της απουσίας θορύβων και κραδασμών.

Advertisement

Για την λειτουργία του υβριδικού συστήματος υπάρχουν τρία modes λειτουργίας, το καθαρά ηλεκτρικό, το υβριδικό και το sport όπου συνεργάζονται και οι δύο κινητήρες για την μέγιστη δυνατή απόδοση. Το στοιχείο που καθιστά το σύστημα e:HEV ξεχωριστό είναι ο τρόπος με τον οποίο τα τρία drive modes εναλλάσσονται συνεχώς ώστε να διασφαλίζουν τη βέλτιστη απόδοση του κάθε εξαρτήματος τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο.

Η Ευφυής Μονάδα Ηλεκτρονικού Ελέγχου (Electronic Control Unit) ελέγχει αυτόματα και συνεχώς τις εναλλαγές μεταξύ των τριών προγραμμάτων οδήγησης Electric Drive, Hybrid Drive ή Engine Drive ανάλογα με το ποιο είναι το πιο αποδοτικό στις εκάστοτε συνθήκες.

Advertisement

Το υβριδικό σύστημα της Honda παρέχει και την δυνατότητα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του προγράμματος “Β” στο κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα με τα δύο paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ισχύ της ανάκτησης της ενέργειας σε τρία στάδια, με το πιο ισχυρό από αυτά να επιτρέπει την επιβράδυνση χωρίς την ανάγκη να πατηθεί το πεντάλ του φρένου, για την λεγόμενη one pedal λειτουργία οδήγησης.

Η μετάβαση από το ένα drive mode στο άλλο – συμπεριλαμβανομένης της εκκίνησης του κινητήρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος – σχεδόν περνά απαρατήρητη στους επιβάτες. Ιδιαίτερη συμβολή στην ομαλή λειτουργία αλλά και την χαμηλή κατανάλωση έχει και το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο μίας σχέσης, το οποίο παρουσιάζει λιγότερες τριβές και αντίσταση κατά την λειτουργία του σε σχέση με αντίστοιχα αυτόματα κιβώτια υβριδικών μονάδων σε αυτοκίνητα του ανταγωνισμού.

Κάνοντας χρήση της τεχνογνωσίας της από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και πιο συγκεκριμένα, το πολύ πετυχημένο πρόγραμμα Honda Formula 1 Hybrid Power Unit, η τεχνολογία του υβριδικού συστήματος e:HEV hybrid έχει αναπτυχθεί ώστε να προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης στο δρόμο. Ως αποτέλεσμα, το νέο e:HEV HR-V προσφέρει εξαιρετικά αποδοτική λειτουργία και επιδόσεις σε μεγάλο εύρος οδηγικών συνθηκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Honda HR-V: Με μοντέρνα εμφάνιση και αποδοτικό κινητήρα (video)
Tα πάντα για το νέο Honda HR-V e:HEV (+video)
H σχεδίαση του νέου Honda HR-V έχει ενδιαφέρον (+video)