Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda e: Η επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 19:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda e: Η επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση

HONDA 2021-1

Honda e: Η επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση

HONDA 2021-1

Σε κάθε εποχή υπάρχει ένα αυτοκίνητο που με την παρουσία του δίνει το στίγμα των εξελίξεων και προδιαγράφει το μέλλον. Και για τις ημέρες μας αυτό το αυτοκίνητο είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e.

Advertisement
Advertisement

Αν κάτι ξεχωρίζει την Honda από όλες τις υπόλοιπες μάρκες είναι ότι παραμένει πιστή στο πνεύμα και την φιλοσοφία του ιδρυτή της Soihiro Honda. Ενός ανθρώπου ανήσυχου και πολύ μπροστά από την εποχή του, που έφερε στο DNA της εταιρίας αυτή την διαρκή αναζήτηση της τεχνολογικής πρωτοπορίας και της αναζήτησης της κατασκευαστικής τελειότητας.

Σήμερα, στην εποχή της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, αυτό το πνεύμα δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη έκφραση από το Honda e. Ένα αυτοκίνητο που μέσα στις μικρές του διαστάσεις κρύβει ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο μπορεί να περιμένει κανείς από ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, συνδυασμένο με ένα καινοτόμο σχεδιαστικά αμάξωμα και ένα πλήθος νέων τεχνολογιών και πρωτοποριακών ιδεών στο σαλόνι του.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνισή του κυριολεκτικά τάραξε τα νερά, κάτι που αντικατοπτρίζεται τόσο σε ότι αφορά την εντύπωση που προκάλεσε στο κοινό, όσο και στα δεκάδες βραβεία που έχει συγκεντρώσει και συνεχίζει να παίρνει από σημαντικές επιτροπές ειδικών ανά τον κόσμο. Το νέο Honda e είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής στην πόλη.

Είναι ένα αυτοκίνητο που συνδέει απρόσκοπτα όλες τις διαφορετικές πτυχές της ζωής με έξυπνη συνδεσιμότητα. Συνδυάζει τον σπορ χαρακτήρα με μηδενικούς ρύπους και μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα σε ένα αμάξωμα που κερδίζει επάξια τον τίτλο ανάμεσα στα κλασικά του μέλλοντος και μία κορυφαία άνεση για τους επιβάτες χάρη στους μεγάλους χώρους και τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Advertisement

Η σχεδίασή του είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη και ξεχωριστή, κερδίζοντας παντού τις εντυπώσεις και την γενική αποδοχή του κοινού όπου και αν σταθεί. Η Honda εξελίσσει τα βασικά χαρακτηριστικά του DNA των μικρών της μοντέλων, με απλές καθαρές γραμμές που εκτείνονται από το καπό μέχρι το πανοραμικό παρμπρίζ και τις κολόνες Α ενώ η απουσία πλαισίων παραθύρων τονίζει το μοντέρνο, καθαρό προφίλ του αμαξώματος. Η απουσία λαβών στις πόρτες είναι ένα ακόμα σχεδιαστικό highlight, οι οποίες ενεργοποιούνται είτε όταν πλησιάζει ο οδηγός με το τηλεχειριστήριο είτε τις ενεργοποιεί με το ψηφιακό κλειδί μέσω της εφαρμογής για smartphone My Honda+.

Advertisement

Η απλή και μινιμαλιστική εικόνα του αμαξώματος συνεχίζεται και στην άνετη και φωτεινή καμπίνα στην οποία έχουν χρησιμοποιηθεί μοντέρνα και κομψά στην όψη υλικά, τα οποία δημιουργούν ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον. Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο, οι χώροι για τους επιβάτες είναι αντίστοιχοι αυτοκινήτων μεγαλύτερης κατηγορίας ενώ τα μεγάλα άνοιγμα τα των θυρών επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση τους μέσα στο σαλόνι.

Το άνετο, τετραθέσιο εσωτερικό δίνει την αίσθηση ενός σαλονιού κάτι στο οποίο συντελεί η υφασμάτινη επένδυση τύπου mélange και άλλα μαλακά υλικά σε χαλαρωτικές, μοντέρνες αποχρώσεις. Η επένδυση από συνθετικό ξύλο δημιουργεί ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον που αποπνέει μία αίσθηση πολυτέλειας σε εμφάνιση και υφή.

Advertisement

Το στοιχείο που τονίζει ακόμα περισσότερο τον ξεχωριστό χαρακτήρα του Honda e είναι το ψηφιακό περιβάλλον που δημιουργούν οι μεγάλες ψηφιακές οθόνες που καλύπτουν από άκρη σε άκρη όλο το επάνω μέρος του ταμπλό. Πρόκειται για ότι πιο σύγχρονο και εντυπωσιακό υπάρχει αυτή την στιγμή σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, και μάλιστα με υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας, καθώς εξασφαλίζει μοναδική ευκολία στην επαφή με τον οδηγό ενώ δεν λείπουν και οι φυσικοί διακόπτες για βασικές λειτουργίες έτσι ώστε να γίνεται πολύ πιο εύκολη η καθημερινότητά του.

Από τα εντυπωσιακά όσο και πρακτικά στοιχεία ξεχωρίζουν οι δύο πλευρικές κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους καθρέπτες προβάλλοντας την εικόνα σε οθόνες των έξι ιντσών στις δύο άκρες του ταμπλό, καθώς και το Centre Camera Mirror System μπορεί να μεταδώσει την εικόνα από την πίσω κάμερα στην οθόνη του κεντρικού καθρέπτη, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης, κυρίως εάν το πίσω πεδίο ορατότητας του οδηγού καλύπτεται από επιβάτες ή φορτία.

Το Honda e χρησιμοποιεί σύγχρονες και αποδεδειγμένα αξιόπιστες επιλογές για την ηλεκτροκίνηση. Η έκδοση Honda e Advance αποδίδει έως 154 PS και εντυπωσιακή ροπή 315 Nm – αρκετή για να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα. Η βασική έκδοση 136 PS (100kW) του Honda e, με την ίδια απόδοση ροπής, επιταχύνει στα 100km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 35,5 kWh προσφέρει έως 222 km (WLTP) στη βασική έκδοση Honda e.

Η φόρτιση του Honda e είναι ξεκούραστη χάρη στη θύρα φόρτισης που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του καπό, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου. Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του φορτιστή που χρησιμοποιείτε, με την χρήση φορτιστή DC να απαιτεί λιγότερο από 31 λεπτά για να γεμίσει την μπαταρία μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της.

Πέρα από το προηγμένο ηλεκτρικό του υπόβαθρο και την μοντέρνα σχεδίαση, το Honda e είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα για την ασφάλεια και την υποβοήθηση της οδήγησης. Μεταξύ άλλων παρέχεται το Σύστημα Αυτόματης Πέδησης Μετριασμού Σύγκρουσης (COLLISION MITIGATION BRAKING SYSTEM), το Σύστημα Αποφυγής Παρέκκλισης Λωρίδας (ROAD DEPARTURE MITIGATION SYSTEM), το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (TRAFFIC SIGN RECOGNITION SYSTEM), το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LANE KEEPING ASSIST SYSTEM), ο Έξυπνος περιοριστής ταχύτητας (INTELLIGENT SPEED LIMITER) κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Honda e – Το ιδανικό ηλεκτρικό city car
Honda e: Νικητής στα 2021 World Car Awards (+video)
Δοκιμή: Honda e 154 PS