Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda e: Οι 10+1 λόγοι για να το επιλέξεις

Ελλάδα 23:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda e: Οι 10+1 λόγοι για να το επιλέξεις

HONDA 2021-1

Honda e: Οι 10+1 λόγοι για να το επιλέξεις

HONDA 2021-1

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda φέρνει όλα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της εταιρίας, όντας ένα αυτοκίνητο ξεχωριστό σε εμφάνιση και ιδιαίτερα πληθωρικό σε τεχνολογίες και ψηφιακές παροχές.

Advertisement
Advertisement

Για την είσοδό της στην εποχή της καθαρόαιμης ηλεκτροκίνησης η Honda ακολούθησε την ίδια φιλοσοφία που την διακρίνει εδώ και δεκαετίες. Το νέο Honda e είναι ένα επαναστατικό αυτοκίνητο για τα δεδομένα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Όχι μόνο γιατί είναι κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό σε εμφάνιση. Αλλά και γιατί η όλη τεχνολογική προσέγγιση της ιαπωνικής εταιρίας ολοκληρώνει ένα όχημα πραγματικά μοναδικό σε απόδοση και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Το Honda e έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στο αγοραστικό κοινό και έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι αποτελεί ένα καινοτόμο αυτοκίνητο που ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς. Ας δούμε λοιπόν τους 10+1 λόγους που το μικρό ηλεκτρικό Ηonda θα μπορούσε να είναι το επόμενο αυτοκίνητό σας.

Advertisement
Advertisement

1. Είναι ότι πιο ξεχωριστό κυκλοφορεί στους δρόμους. Η ρετρό αλλά και μοντέρνα σχεδίασή του συνδυάζονται με μία μίνιμαλ αύρα, δημιουργώντας ένα σύνολο που τραβάει τα βλέμματα και κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις. Οι απλές καθαρές γραμμές που εκτείνονται από το καπό μέχρι το πανοραμικό παρμπρίζ και τις κολόνες Α ενώ η απουσία πλαισίων παραθύρων τονίζει το μοντέρνο, καθαρό προφίλ του αμαξώματος.

2. Είναι μικρό και εύκολο στην καθημερινή χρήση στην πόλη. Με μήκος στα μόλις 3,9 μέτρα, είναι ο ιδανικός σύντροφος για τις αστικές μετακινήσεις, ενώ είναι και ιδιαίτερα ευέλικτο χάρη στον πολύ μικρό κύκλο στροφής. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες εξασφαλίζουν απεριόριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, στοιχείο που το κάνει ακόμα πιο φιλικό στις δύσκολες συνθήκες κίνησης μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον.

Advertisement

3. Παρά το μικρό του μέγεθος διαθέτει κορυφαίους χώρους. Χάρη στην απουσία κλασικών μηχανικών μερών, οι σχεδιαστές της Honda εξασφάλισαν μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Τα καθίσματα με επένδυση από ανθεκτικό αλλά απαλό ύφασμα, παρέχουν τόση στήριξη και άνεση όση επιθυμείτε να έχετε και στο σπίτι σας. Τα πίσω καθίσματα παρέχουν στους συνεπιβάτες σας εξαιρετικό χώρο για τα πόδια και αναδιπλώνονται επίπεδα για να προσφέρουν επιπρόσθετο χώρο φόρτωσης όταν το χρειαστείτε.

4. Έχει ένα μοναδικής σχεδίασης σαλόνι. Όσο εντυπωσιακό είναι το αμάξωμά του, άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο το Ηonda e σε κερδίζει με την εικόνα του σαλονιού. Οι μινιμαλιστικές γραμμές συνεχίζονται και εδώ, όμως οι επιλογές των υλικών με κυρίαρχη αυτή του “ξύλου” προσδίδουν έναν lounge χαρακτήρα που ελάχιστα διαφέρει από το σαλόνι σας.

Advertisement

5. Διαθέτει το πιο εντυπωσιακό ταμπλό της αγοράς. Με μία συστοιχία οθονών που καλύπτουν από άκρη σε άκρη όλο το ταμπλό, το νέο Honda e είναι ότι πιο σύγχρονο και μοντέρνο μπορεί να βρει κανείς σήμερα. Στις οθόνες αυτές προβάλλονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον οδηγό, έχουν την δυνατότητα παραμετροποίησης και εναλλακτικών προβολών, ενώ στις δύο άκρες του ταμπλό βρίσκονται οι οθόνες από τις εξωτερικές κάμερες που χρησιμεύουν ως πλευρικοί καθρέπτες.

6. Είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα ψηφιακά συστήματα διασύνδεσης και υποβοήθησης. Μεταξύ άλλων παρέχεται το Σύστημα Αυτόματης Πέδησης Μετριασμού Σύγκρουσης (COLLISION MITIGATION BRAKING SYSTEM), το Σύστημα Αποφυγής Παρέκκλισης Λωρίδας (ROAD DEPARTURE MITIGATION SYSTEM), το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (TRAFFIC SIGN RECOGNITION SYSTEM), το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LANE KEEPING ASSIST SYSTEM), ο Έξυπνος περιοριστής ταχύτητας (INTELLIGENT SPEED LIMITER) κ.ά.

Advertisement

7. Διαθέτει πολλές και έξυπνες ιδέες. Οι σχεδιαστές του Honda e φρόντισαν να το εφοδιάσουν με μερικά πολύ έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα οι πολλές θύρες σύνδεσης κάτω από την κεντρική κονσόλα (HDMI, 12V DC, 230V AC), μία συρταρωτή ποτηροθήκη στην κεντρική κονσόλα, ενσωματωμένες εξωτερικές χειρολαβές στις εμπρός πόρτες που αναδύονται όταν ο οδηγός πλησιάζει, έναν πολύ εξελιγμένο εσωτερικό φωτισμό με διακριτικά σποτ LED πάνω από τα κεφάλια των επιβατών και πολλά ακόμα.

8. Έχει ένα εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το Honda e χρησιμοποιεί σύγχρονες και αποδεδειγμένα αξιόπιστες επιλογές για την ηλεκτροκίνηση. Η έκδοση Honda e Advance αποδίδει έως 154 PS και εντυπωσιακή ροπή 315 Nm – αρκετή για να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα. Η βασική έκδοση 136 PS (100kW) του Honda e, με την ίδια απόδοση ροπής, επιταχύνει στα 100km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 35,5 kWh προσφέρει έως 222 km (WLTP) στη βασική έκδοση Honda e.

9. Είναι εύκολο και γρήγορο στην φόρτιση. Η φόρτιση του Honda e είναι ξεκούραστη χάρη στη θύρα φόρτισης που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του καπό, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου. Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του φορτιστή που χρησιμοποιείτε, με την χρήση φορτιστή DC να απαιτεί λιγότερο από 31 λεπτά για να γεμίσει την μπαταρία μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της.

10. Δημιουργεί μία νέα αίσθηση στην οδήγηση. Το Honda e εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης, όντας άμεσο στην απόκριση στις εντολές του οδηγού από οποιαδήποτε ταχύτητα και με αστραπιαίες επιταχύνσεις που εξυπηρετούν ιδιαίτερα στις συνθήκες της αστικής μετακίνησης. Παράλληλα είναι αθόρυβο και χωρίς κραδασμούς, κάτι που σε συνδυασμό με την εξαιρετική ανάρτηση και το πολύ στιβαρό πλαίσιο, αλλά και το χαμηλό κέντρο βάρους, καθιστούν την μετακίνηση με το Honda e μία premium εμπειρία ακριβότερης και πιο πολυτελούς κατηγορίας.

11. Αποτελεί τη νέα εποχή της κινητικότητας. Το Honda e δεν εξασφαλίζει μόνο το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα χάρη στην ηλεκτροκίνηση. Είναι επίσης ιδιαίτερα οικονομικό και παράλληλα έχει και χαμηλά κόστη για συντήρηση, λόγω της πιο απλής κατασκευής των ηλεκτροκινητήρων. Πάνω από όλα όμως φέρνει μία νέα διάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οδήγηση και την σύγχρονη αστική κινητικότητα. Σε συνδυασμό με την μοναδική του εμφάνιση και το πρωτοποριακό σαλόνι του, το Honda e δείχνει από σήμερα το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Honda e – Το ιδανικό ηλεκτρικό city car
Honda e: Νικητής στα 2021 World Car Awards (+video)
Δοκιμή: Honda e 154 PS