Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ζήτησε θέση οδηγού στη Williams F1 μέσω… power point!

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζήτησε θέση οδηγού στη Williams F1 μέσω… power point!

FORMULA 1

Ζήτησε θέση οδηγού στη Williams F1 μέσω… power point!

FORMULA 1

Ένα από τα νέα πρόσωπα στο grid του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019 θα είναι ο George Russell. Ο ταλαντούχος Βρετανός θα κάνει ντεμπούτο ως επίσημος οδηγός της Williams, μία θέση που κυνηγούσε από πέρυσι και μάλιστα με μάλλον… ανορθόδοξο τρόπο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής τεχνικός υπεύθυνος της ιστορικής βρετανικής ομάδας, ο 20χρονος που είναι προστατευόμενος της Mercedes (με την οποία η Williams συνεργάζεται στον τομέα της παροχής υβριδικών μηχανών) και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο στη Formula 2, χτύπησε την πόρτα του Lowe επιδιώκοντας να τον πείσει μέσω… power point!

«Ως νέος σε ηλικία, ο George έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Παίρνει πρωτοβουλίες ώστε να διαμορφώσει ο ίδιος το μέλλον του και πιστεύω πως αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει φτάσει ως εδώ. Για παράδειγμα πέρσι ήθελε να διεκδικήσει μία θέση στην ομάδα για το πρωτάθλημα του 2018. Ήταν λίγο νωρίς βέβαια. Είναι καλό που φέτος έκανε μία σεζόν στη Formula 2, πέρυσι ήταν υπερβολικά νωρίς για να βάλει την F1 στο μυαλό του. Τώρα, με αυτή την εμπειρία, θα είναι πολύ πιο δυνατός σε κάθε τομέα. Πρέπει όμως να σας πω ότι πριν ένα χρόνο, είχε έρθει με μία παρουσίαση σε power point, στην οποία εξηγούσε γιατί ήταν η καλύτερη επιλογή για εμάς. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», είπε ο Lowe στο motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

Το περασμένο καλοκαίρι οι δύο πλευρές συναντήθηκαν ξανά και ο Russell δεν άλλαξε μεθοδολογία. Μόνο που αυτή τη φορά πέτυχε το στόχο του.

«Δεν ήθελα απλά να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να τους εξηγώ πόσο καλός είμαι. Θεωρώ πως είναι καλύτερα να βάζεις τα πράγματα σε ένα χαρτί και να έχεις τα στατιστικά να στηρίζουν τα επιχειρήματά σου. Δεν ήταν μόνο το βιογραφικό μου, προσπαθούσα να τους εξηγήσω περισσότερα για την προσωπικότητά μου κι όσο πίστευα πως μπορούσα να φέρω στην ομάδα. Μικρά στοιχεία για τον εαυτό μου και στατιστικά σχετικά με τις επιδόσεις μου στους πρώτους γύρους των αγώνων, πόσες θέσεις κέρδιζα ή έχανα κτλ. Παρουσιάζοντας όλα αυτά από διαφορετικές γωνίες, ώστε να έχουν μία πλήρη εικόνα μου για να την αξιολογήσουν μετά τη συνάντηση», είπε ο Russell.

Advertisement

Και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η τακτική του ήταν σωστή!

Advertisement